|
|
Vis, lekker en licht
|
Kristelijke Arbeidersvrouwenbeweging
|
Vis is gezond, daar is tegenwoordig iedereen het over eens. Voedingsdeskundigen raden aan om twee keer per week vis te eten. Ook vette vis mag niet op het menu ontbreken, omdat hij rijk is aan omega-3... lees meer
|
Onze score:
|
|
|
Rox Rauw
|
Roxane Catz
|
Met gezonde voeding bereiken we meer dan alleen een slanker lichaam. Maar wat is gezonde voeding nu eigenlijk? Wie wordt er niet gek van alles wat we wél of juist niet zouden moeten eten en doen ... lees meer
|
Onze score:
|
|
|
Vegetarische superchef
|
Rose Elliot
|
Rose Elliot, de vegetarische superchef geeft fantastische feestmenu's om bij weg te dromen, heerlijke smaakvolle recepten voor doordeweeks, superslanke recepten met veel variatiemogelijkheden, en een ... lees meer
|
Onze score:
|
|
|
Vinazza
|
Diane Lesnink
|
'Vinazz'€™ is een kookboek uit een Italiaans paradijs, een boek over geuren en smaken. 'Vinazza'€™ is het verhaal over de buurtschap Vinazza, het dorp Baiardo en zijn bewoners, en over... lees meer
|
Onze score:
|
|
|
Het beste dieet ter wereld
|
Christian Bitz & Arne Astrup
|
'Het beste dieet ter wereld' is gebaseerd op het grootste dieetonderzoek ter wereld, namelijk: DiOGenes. Resultaat: alleen een eiwitrijk en laag-glykemisch (= goede koolhydraten) voeding... lees meer
|
Onze score:
|
|
|
IJspret - Van lolly en sorbet tot ijstaart
|
Linda Lomelino
|
Maak zelf nu het lekkerste ijs met IJspret: van lolly en sorbet tot ijstaart.
In 'IJspret: van lolly en sorbet tot ijstaart' leert Linda Lomelino, foodblogger en auteur ... lees meer
|
Onze score:
|
|
|
Groot Indonesisch kookboek
|
Beb Vuyk
|
'Het Groot Indonesisch Kookboek' van Beb Vuyk is al meer dan 30 jaar het kookboek over de Indonesische keuken, voor beginner en gevorderde. Het Groot Indonesisch Kookboe... lees meer
|
Onze score:
|
|
|
Hoe word ik een goddelijke huisvrouw?
|
Nigella Lawson
|
In ‘Hoe word ik een goddelijke huisvrouw?’ onthult Nigella Lawson de geheimen van hartige en zoete taarten, cakes, pudding, koekjes, brood en andere heerlijkheden. In een druk bezet leven kan het ... lees meer
|
Onze score:
|
|
|
Zalm
|
Van Dishoeck-uitgave
|
Zalm heeft nog altijd een luxe uitstraling, maar is tegenwoordig overal verkrijgbaar tegen een aantrekkelijke prijs. Zalm, ook wel de ‘koning der vissen’ genoemd, heeft stevig, rozerood vlees dat ... lees meer
|
Onze score:
|
|
|
Trattoria
|
Maxine Clark
|
Een trattoria is een klein restaurant dat vaak in handen van een familie is en waar met goede, verse en lokale ingrediënten eenvoudige maaltijden worden bereid. Er staan meestal maar een paar ger... lees meer
|
Onze score:
|
|
|
Het South Beach dieet
|
Arthur Agatston
|
Verrukkelijk eten dat ook nog eens goed voor je is - dat is de basis van het South Beach dieet en de reden dat miljoenen mensen over de hele wereld het hebben gekozen als een nieuwe manier van eten om... lees meer
|
Onze score:
|
|
|
Culinaire vluggertjes
|
Onno Kleyn
|
Hoe combineer je verrukkelijke, traditionele smaken met de snelle keuken van vandaag? Onno Kleyn laat zien dat je in een mum van tijd de heerlijkste gerechten uit heel Europa op tafel tovert. En dat z... lees meer
|
Onze score:
|
|
|
De Smaak van de Amish
|
Han Wilmink
|
Eenvoudig en puur
Het eenvoudige leven van de Amish – dichtbij de natuur en zonder inmenging van buitenaf – spreekt velen aan. Tevens wordt er in de huidi... lees meer
|
Onze score:
|
|
|
De parttime vegetariër
|
Simon Rimmer
|
Toen Simon Rimmer een vegetarisch restaurant kocht, had hij geen idee hoe hij moest koken. Gewapend met twee kookboeken en veel enthousiasme creëerde hij het beste vegetarische restaurant van Man... lees meer
|
Onze score:
|
|
|
Vegetarisch & koolhydraten
|
Celia Brooks Brown
|
Het aantal mensen dat diëten met weinig koolhydraten volgt is de laatste tijd explosief gestegen. De reden hiervoor is dat deze diëten aantoonbaar werken. Vegetarisch en koolhydraatarm biedt... lees meer
|
Onze score:
|
|
|
Supersap
|
Micheal van Straten
|
In dit boek heeft Van Straten meer dan 100 eenvoudige, verrukkelijke saprecepten samengesteld die de gezondheid zeer ten goede komen. Het energiepeil stijgt, zowel lichamelijk als geestelijk, gevoelen... lees meer
|
Onze score:
|
|
|
Eetbare natuur
|
Hanneke Videler
|
Er is verbazingwekkend veel lekkers te vergaren in de Nederlandse natuur, en het is vaak nog gratis ook. Hanneke Videler kookt al jarenlang met ogenschijnlijk ongebruikelijke ingrediënten die in ... lees meer
|
Onze score:
|
|
|
Het nieuwe Haagse kookboek
|
F. M. Stool & W. H. De Groot
|
Hoe kookt u aardappelen? Hoe braadt u vlees? Hoe fileert u vis? Hoe trekt u een vleesbouillon of hoe bereidt u een roomsausje? Voor iedereen die zich de grondbeginselen van de edele kookkunst eigen wi... lees meer
|
Onze score:
|
|
|
1001 Koks
|
Jacques Meerman
|
Over de Arabische invloed op de Europese keuken Hebben wij onze Europese keuken zelf bedacht? Zijn onze voorouders van, pak ’m beet, achthonderd jaar geleden helemaal zelf de weg ingeslagen di... lees meer
|
Onze score:
|
|
|
Recepten van Italiaanse osteria's
|
Diverse auteurs
|
In dit eerste, grote Slow-Food-kookboek van de Italiaanse keuken vindt u meer dan 500 recepten, afkomstig van traditionele specialiteitenrestaurants uit alle twintig regio's die het land telt. Agn... lees meer
|
Onze score:
|
|
|
Salades
|
Diverse auteurs
|
Salades van TIP Culinair is een boek voor iedereen die van lekker eten houdt en speciaal voor liefhebbers van bijzondere salades. In vier hoofdstukken wordt uitgebreid ingegaan op salades met vis, sal... lees meer
|
Onze score:
|
|
|
De Aziatische keuken
|
Diverse auteurs
|
In de ‘Aziatische Keuken’ komen de verschillende keukens van het verre oosten aan de orde en spelen kleurrijke en bijzondere ingrediënten de hoofdrol. Het boek is overzichtelijk ingedeeld. Bi... lees meer
|
Onze score:
|
|
|
De vegetarische optie
|
Simon Hopkinson
|
'De vegetarische optie' is een kookboek boordevol gerechten zonder vlees of vis - voor wie eens een dagje zonder wil. Simon Hopkinson laat zien dat je met goede, seizoensgebonden ingrediënten en ... lees meer
|
Onze score:
|
|
|
Chemie in de keuken
|
Hervé This
|
U kent dat wel: het brood rijst niet goed, de mayonaise schift, de soufflé zakt in elkaar en er zitten klonten in de saus. Hoe dat komt? Door uw gebrek aan kennis! Om te koken moet je weten hoe d... lees meer
|
Onze score:
|
|
|
Het rode goud
|
Jean-Baptiste Malet
|
Wie over ‘olie’ spreekt, weet dat er stront aan de knikker is: cynische oorlogen, foute regimes, nefast voor mens en milieu. Maar wat is er mis met de industriële tomaat, de 2.0... lees meer
|
Onze score:
|
|