ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Het beste dieet ter wereld

Originele titel: Verdens bedste kur

Christian Bitz & Arne Astrup

Het beste dieet ter wereld Type: Paperback
Uitgever: Kosmos
Gewicht: 960 gram
Aantal Pagina's: 256
ISBN: 90-215-5422-4
ISBN-13: 978-90-215-5422-8
Categorie: Gastronomie
Richtprijs: € 19,95

Korte Inhoud


'Het beste dieet ter wereld' is gebaseerd op het grootste dieetonderzoek ter wereld, namelijk: DiOGenes. Resultaat: alleen een eiwitrijk en laag-glykemisch (= goede koolhydraten) voedingspatroon leidt tot blijvend gewichtsverlies. Dit revolutionaire boek helpt je eerst de nodige kilo s te verliezen. Vervolgens wijst het je de weg voor een leven lang slank, gezond en vooral lekker eten.

Anders gezegd: het dieet bestaat uit twee fases: deel 1 helpt je met de nodige kilo’s af te vallen, deel 2 laat je vervolgens de weg zien voor een leven lang slank, gezond en vooral heerlijk eten.

Een onmisbaar kookboek vol heerlijke en slanke recepten voor jou en je gezin!

De Auteurs...: Arne Astrup is professor in de Voedingsleer bij de Universiteit van Kopenhagen en een van de DiOGenes-onderzoekers. Christian Bitz is voedingsdeskundige en verschijnt regelmatig in het Deense tv-programma 'Goedemorgen Denemarken'. Met een voorwoord van prof. Dr. Marleen van Baak, die het onderzoek in Nederland heeft geleid.

Uittreksel


Dit dieet is gebaseerd op heel gewone levensmiddelen, die voor liet overgrote deel verkrijgbaar zijn in doorsnee supermarkten. Een paar speciale ingrediënten die daar niet te vinden zijn, kun je kopen in de toko of natuurvoedingswinkels. Het dieet volgt eenvoudige principes die bewezen hebben dat ze werken. We beloven je gerechten die barsten van de smaak, zodat je hele gezin mee wil doen - maakt niet uit wat ze wegen. Je zult zien datje, als je eenmaal bezig bent, niet meer zonder je nieuwe, gezondere en slankere gewoonten kunt. Het beste dieet ter wereld is namelijk geen 'dieet', maar een lifestyle, waarbij je niet meer denkt aan calorieën, verkeerde voedingsmiddelen of mystieke verklaringen: je kijkt alleen nog maar elke dag uit naar heerlijk eten dat jou en je hele gezin gezonder en slanker maakt.

Het is gemakkelijk om aan het dieet te beginnen, omdat we een eetschema voor 4 weken hebben ontwikkeld. Als je dat volgt, zul je zien datje per week 1-2 kg verliest - afhankelijk van je startsituatie en hoe actief je ernaast nog bent. Dat noemen wij fase 1. Je leert dan hoe het dieet werkt, hoe het met de hoeveelheden zit, en hebt een boost gekregen van het feit datje afvalt. Daarna komt fase 2, waarin je meer op eigen benen komt te staan. Daar hebben we een reeks lekkere recepten voor ontwikkeld die je zelf nog kunt aanvullen, met de principes die we je hebben uitgelegd in je achterhoofd, om verder blijvend af te vallen. Fase 2 is de blijvende verandering van levensstijl die van groot belang is voor een succesvol en blijvend gewichtsverlies. We zijn er zeker van dat je straks niet meer zonder wilt.

De grootste poging tot afvallen ter wereld, DiOGenes, gaf ons het antwoord op de vraag wat de optimale samenstelling van voeding is om blijvend gewicht te verliezen. Deze voeding moet gebaseerd zijn op een hoge inname van eiwit en volkorenproducten (dat wil zeggen koolhydraatbronnen met een lage glykemische index), waarbij calorieën tellen niet nodig is.

Met de Noord-Europese keuken als uitgangspunt is dit boek een bruikbare hulp voor blijvend gewichtsverlies met eenvoudig en lekker eten voor elke dag en overzichtelijke eetschema's, die het hele gezin enthousiast zullen maken.

Recensie

door Tsenne Kikke
Voor zeer veel mensen is gezond eten primordiaal. Wel is de inhoud misschien niet geschikt voor alleenstaanden, en dus eerder gericht naar een gezin. Zoals iemand reeds schreef: "Zit je daar weer met je halve sinaasappel en halve mango. Alle restjes opeten schiet natuurlijk niet op." In elk geval bevat het boek talrijke recepten, voorbeelddagmenu's, en wetenschappelijke feiten over gezond eten.

Onderzoekers van de Universiteit Maastricht en Wageningen Universiteit hebben meegewerkt aan het DiOGenes onderzoek. Zij vergeleken de meest voorkomende afvalmethodes met elkaar, maar het onderzoek zelf was eerder gericht op gewichtsbehoud. Uit dat onderzoek bleek dat crashdiëten maar even werken en dat men na dergelijk dieet snel weer terugvalt in zijn of haar oude patroon. Ook de huidige adviezen van het Voedingscentrum bleken, volgens het onderzoek, onvoldoende te helpen bij overgewicht.

Calorieën tellen is naar het schijnt niet nodig bij dit dieet, ook stellen de auteurs dat volgers van het dieet zoveel kunnen eten als ze willen en dat ze geen speciale voedingsmiddelen of 'superproducten' nodig hebben. De nadruk ligt in dit toegankelijk geschreven vooral op het genieten van eten.

Voorafgaande opmerkingen bij de recepten:

. De in dit boek gebruikte eetlepels hebben een inhoud van 15 ml, de dessertlepels van 10 ml en de theelepels van 5 ml. De inhoud van Nederlandse lepels varieert; gebruik daarom bij voorkeur genormaliseerde maatlepels met een inhoud van 15, 10, 5, 21/2 en 11/4 ml, die als set bij kookwinkels verkrijgbaar zijn. De in de receptuur gebruikte lepels zijn altijd afgestreken, tenzij anders is aangegeven.

. Ovens verschillen onderling in temperatuur, zelfs die van eenzelfde merk. Lees de aangegeven temperaturen en baktijden als een betrouwbare aanwijzing, maar pas ze zo nodig altijd aan je eigen oven aan.

. Gebruik verse kruiden, ongezouten boter en middelgrote eieren, tenzij anders is aangegeven.

. 'Het beste dieet ter wereld' is uit het Deens vertaald en gebaseerd op de Noord-Europese keuken. Kijk dus voor ietwat moeilijk verkrijgbare ingrediënten ook eens op internet. Steeds meer producten zijn online verkrijgbaar.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht