ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Vegetarisch & koolhydraten

Originele titel: Low-carb vegetarian

Celia Brooks Brown

Vegetarisch & koolhydraten Type: Paperback
Uitgever: Tirion Uitgevers
Gewicht: 383 gram
Aantal Pagina's: 140
ISBN: 90-4390-713-8
ISBN-13: 978-90-4390-713-2
Categorie: Gastronomie
Richtprijs: € 14,95

Korte Inhoud


Het aantal mensen dat diëten met weinig koolhydraten volgt is de laatste tijd explosief gestegen. De reden hiervoor is dat deze diëten aantoonbaar werken. Vegetarisch en koolhydraatarm biedt gemakkelijke en stijlvolle recepten met weinig koolhydraten, speciaal ontworpen voor vegetariërs, maar inspirerend voor iedereen die niet altijd vlees willen eten. Het boek biedt een gevarieerd menu, dat de keuze niet beperkt of aan smaak heeft ingeboet. De meer dan honderd recepten zijn eenvoudig te bereiden en bevatten veel proteïnen, terwijl ze meestal arm zijn aan vet. Uiteraard bevatten ze zeer weinig koolhydraten. Bij elk recept wordt informatie over de voedingswaarde gegeven. Vegetarisch en koolhydraatarm is het ideale boek voor degenen die willen afvallen of simpelweg een gezonde levensstijl met een constant gewicht willen naleven, zonder dat ze lekker eten hoeven op te geven!

• Het eerste boek met weinig koolhydraten dat speciaal gericht is op vegetariërs.

• Volledige voedingsanalyse voor elk recept.

• Geschikt voor volgers van het GI dieet en personen met het insuline-weerstandssyndroom.

Uittreksel


Blz. 7: Stanley Kubricks vrouw Christiane bracht me op het idee voor dit boek. Ik kook bijna elke week voor haar en haar vrienden en familie, en toen een paar van hen een koolhydraatarm dieet wilden gaan volgen, werd het tijd om eens over koolhydraatarme recepten na te gaan denken. Dit boek is het resultaat van vele maanden experimenteren, leren, feesten en afvallen!

Dit is geen dieetboek, maar een kookboek! Een kookboek dat vooral is bedoeld voor mensen die de koolhydraatarme levensstijl hebben omarmd die de westerse wereld in de 21 e eeuw lijkt te gaan domineren. Het dieet heeft scherpe kritiek gekregen, maar het lijdt geen twijfel dat het echt werkt voor degenen die zich eraan houden. Zwaarlijvigheid is toch zeker veel gevaarlijker? We krijgen een heleboel tegenstrijdige informatie, maar er is één punt waarover de voedingsdeskundigen het eens zijn: u valt af als u minder eet.

Om dit project zo goed mogelijk uit te kunnen voeren, heb ik zelf ook een koolhydraatarm dieet gevolgd. Ik zit al jaren op een gezond, normaal gewicht en hoef niet veel af te vallen, maar ik ben wel eens wat molliger geweest en ik weet hoe fantastisch het voelt om slank te worden. Ik wilde echt koolhydraatarm leven, zodat ik aan den lijve kon ondervinden hoe het is om een dergelijk dieet te volgen. Ik stond versteld! Vrijwel meteen merkte ik dat ik minder trek kreeg, minder behoefte had aan tussendoortjes en kleinere porties ging eten. Ik merkte dat ik me beter kon concentreren en dat ik nieuwe energie kreeg. Ik kon uren achter mijn bureau zitten zonder de neiging te krijgen
om naar de keuken te gaan en weer iets te knabbelen te zoeken. In tegenstelling tot bij andere diëten had ik geen honger of trek tussendoor. Na twee weken zat mijn kleding losser en was ik bijna anderhalve kilo afgevallen. Dat was voor mij genoeg bewijs dat het dieet echt werkt.

Ik denk dat het komt door de stereotype van de 'dikke kok' waardoor mensen mij vaak vragen hoe het komt dat ik zo slank blijf. Ik geef steevast hetzelfde antwoord: 'veel bewegen!' Het maakt niet uit welk dieet u volgt, bewegen is de sleutel tot succes. Ik raad iedereen die met een koolhydraatarm dieet wil beginnen aan om er eerst veel over te lezen. Als het dieet gepaard gaat met voldoende beweging, dan kan het bijna niet anders dan dat u afvalt.

Het was een totaal nieuwe ervaring voor mij om deze recepten te maken. Ik stelde een lijst samen van vegetarische ingrediënten met weinig koolhydraten. Binnen dat kader ging ik met even grote passie en evenveel plezier aan het werk als altijd en probeerde ik de verrukkelijkste gerechten te maken. Ik hoop dat dit kookboek u op goede ideeën voor maaltijden brengt, al dan niet vegetarisch en al dan niet koolhydraatarm, en dat het bereiden van de gerechten u evenveel plezier geeft als het nuttigen ervan. Het is goed eten, geniet ervan!

Celia Brooks Brown, mei 2004

Recensie

door Tsenne Kikke
Echt interessant is de enorme verscheidenheid van vegetarische recepten, afkomstig uit verschillende delen van de wereld. Een echte verademing op culinair gebied aangevuld met enkele prachtige foto'€™s!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht