ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Vegetarische superchef

Originele titel: Vegetarian superchef

Rose Elliot

Vegetarische superchef Type: Paperback
Uitgever: Kosmos
Gewicht: 640 gram
Aantal Pagina's: 192
ISBN: 90-215-4368-0
ISBN-13: 978-90-215-4368-0
Categorie: Gastronomie
Richtprijs: € 22,95

Korte Inhoud


Rose Elliot, de vegetarische superchef geeft fantastische feestmenu's om bij weg te dromen, heerlijke smaakvolle recepten voor doordeweeks, superslanke recepten met veel variatiemogelijkheden, en een heerlijke vegetarische buitenmaaltijd. Maar bovenal staat ‘Vegetarische Superchef’ boordevol met de mooiste vegetarische recepten uit de hele wereld, voor elke gelegenheid!

* Meer dan 100 bijzondere vegetarische recepten voor alle gelegenheden, prachtig geïllustreerd.

* Internationaal van opzet, met gerechten uit onder andere India, Thailand, Indonesië, Marokko, Italië en Zuid-Amerika.

* Hoofdstukindeling naar gelegenheid, van een chic diner tot snelklaarmaaltijden, van een vegetarische barbecue tot gerechten voor de slanke lijn.

* Ook voor niet-vegetariërs!

De auteur: Rose Elliot komt uit een familie van drie generaties vegetariërs en schrijft al meer dan 35 jaar kookboeken. Haar kennis van en liefde voor vegetarisch eten is grenzeloos. Inmiddels staan er meer dan 50 kookboeken op haar naam en is ze patroon van The Vegetarian Society in Groot-Brittannië.

Uittreksel


Blz. 4: Als ik al een wens heb voor dit kookboek, is het dat het meer mensen zal aanzetten om te gaan koken. Dat is gemakkelijk en leuk. Ik had geen remmingen toen ik op negenjarige leeftijd spelenderwijs in de keuken van mijn ouderlijk huis voor het eerst een recept uitprobeerde. Ik gaf een geheel eigen interpretatie aan de hoeveelheden die op de weegschaal werden aangegeven en nam de allergrootste mengkom uit de kast voor de veel te grote hoeveelheid bloem die ik voor een cake had afgewogen. Gelukkig kwam mijn moeder net op tijd de keuken binnen. Ze gaf me uitleg, en ik weet nog dat ik me schuldig voelde, maar ze ontmoedigde me niet en zette me niet voor gek en ik denk dat dat het moment was waarop ik plezier in koken kreeg.

Toen ik twaalf was maakte ik hele maaltijden en op mijn zestiende kookte ik dagelijks voor zo’n dertig mensen op het verblijfsoord dat mijn ouders bestierden. Ik ben heel dankbaar dat ik de gelegenheid had in de keuken te experimenteren toen ik jong genoeg was om me geen zorgen te maken over mislukkingen. Het was een spel en dat is het nog steeds wanneer ik nu aan een boek werk – het ontwikkelen en uitproberen van recepten, het mengen van kleuren, smaken en structuren in mijn keuken, met de deur dicht. Ik wil graag helemaal alleen zijn, een kop koffie op tafel, de lucht warm en geurend naar uien, knoflook en specerijen. Volgens mij is een van de geheimen van koken dit gevoel van passie en plezier – dàt en mijn liefde voor voedsel. De Amerikaanse columniste Harriet Van Horne heeft dat perfect weergegeven toe ze schreef: ‘Koken is als de liefde, je moet er vol overgave instorten, of helemaal niet.’

Recensie

door Tsenne Kikke
Ter herhaling: Ook voor niet-vegetariërs!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht