ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De parttime vegetariër

Originele titel: The accidental vegetarian

Simon Rimmer

De parttime vegetariër Type: Paperback
Uitgever: Tirion Uitgevers
Gewicht: 579 gram
Aantal Pagina's: 144
ISBN: 90-4390-688-3
ISBN-13: 978-90-4390-688-3
Categorie: Gastronomie
Richtprijs: € 19,95

Korte Inhoud


Toen Simon Rimmer een vegetarisch restaurant kocht, had hij geen idee hoe hij moest koken. Gewapend met twee kookboeken en veel enthousiasme creëerde hij het beste vegetarische restaurant van Manchester, vermaard om zijn bijzondere maaltijden en fantastische sfeer. De parttime vegetariër is het hoogtepunt in zijn culinaire avontuur. Als overtuigd vleeseter moest de auteur heel anders over eten gaan denken; hij heeft inspirerende en gemakkelijk te maken vegetarische recepten ontworpen die zelfs de meest verstokte carnivoor zullen doen smullen.

Hij omschrijft zijn kookstijl als 'eksterkeuken' omdat hij ideeën uit de hele wereld 'jat' om er unieke combinaties van ingrediënten mee te maken. Met zijn exotische vondsten en goede oude favorieten zal 'De parttime vegetarië' voorgoed het linzen- en sandalenbeeld van het vegetarisme veranderen.

Uittreksel


Blz. 6: Toen ik het restaurant Greens in 1990 kocht, had ik twee kookboeken en een lening, en ik kon niet koken! Het idee was om samen met mijn zakenpartner Simon Connolly de gastheer uit te hangen, lekkere wijnen te drinken en met vrouwen te flirten, terwijl iemand anders kookte en wij het geld opstreken. Dat idee ebde weg, toen we de kosten van de lening en van een kok op een rijtje hadden gezet. We werden zelf kok.

Ik wijs u erop dat we vleeseters waren en dat nog steeds zijn, dus was het niet echt plezierig om in 1990 in vegetarische kookboeken te bladeren met recepten voor bruine, zware kost die nauwelijks de moeite waard zijn. We serveerden aanvankelijk 'klassiekers' zoals vegetarische lasagne en een vreselijke curry - het klinkt afschuwelijk, ik weet het.

Het was een chaos in het begin. We waren leken op het gebied van bereiding en inkoop. We werkten honderd uur per week en verdienden praktisch niets. Ik vond alles wat we kookten afschuwelijk, maar we gingen vooruit.

Mijn kookstijl nu is te omschrijven als 'verzamelkeuken' omdat mijn ideeën overal vandaan komen. Zo combineer ik een Aziatische curry met Jamaicaanse rijst en erwten. Ik probeer altijd seizoengroenten te serveren: aardbeiensoep in de zomer, Italiaanse bonen en pastinaken geroosterd met parmezaan in de winter, knapperige salade van waterkers en radijs in mei.

De recepten in dit boek zijn uitvoerbaar en inspirerend. Ik heb geen koksopleiding gevolgd, maar alles in de praktijk geleerd. Gemakkelijk was het niet, maar wel fantastisch en ik leer nog steeds bij - dus waar wacht u op, sla de pagina's om en ga lekker aan de slag!

Recensie

door Tsenne Kikke
Een tip: als je het boek hebt aangekocht, probeer dan vooral de Strudel met port-wijnsaus eens uit. Simon Rimmer schrijft erover het volgende: "Oké, dit is het gerecht dat de wereld veranderde, nou ja Greens dan. Ik zeg altijd: serveer dit gerecht aan vleeseters, want ze gaan er helemaal van uit hun bol. Ik serveer het graag met knoflooktomatensaus en nieuwe aardappelen. Een goede vriend van me zweert er echter bij dat het het lekkerste met frites en knoflookmayonaise smaakt. Als er één gerecht uit dit boek is dat u moet maken, dan is het dit wel..."
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht