Van Dishoeck-uitgave
|
Type:
|
Hardcover
|
Uitgever:
|
Unieboek
|
Gewicht:
|
598 gram
|
Aantal Pagina's:
|
144
|
ISBN:
|
90-269-2924-2
|
ISBN-13:
|
978-90-269-2924-3
|
Categorie:
|
Gastronomie
|
Richtprijs:
|
€ 17,5
|
Korte Inhoud
Zalm heeft nog altijd een luxe uitstraling, maar is tegenwoordig overal verkrijgbaar tegen een aantrekkelijke prijs. Zalm, ook wel de ‘koning der vissen’ genoemd, heeft stevig, rozerood vlees dat zijn kleur dankt aan een natuurlijk dieet van insekten en schaaldieren. Zalm kan snel worden bereid en heeft een subtiele smaak die zich leent voor eenvoudige bereidingswijzen. Maar hij is ook zo veelzijdig dat hij op veel verschillende manieren en met allerlei ingrediënten te bereiden is. De gerechten in dit prachtboek variëren dan ook van basisrecepten en eenvoudige maaltijden tot lichte lunches en bijzondere gerechten.
Uittreksel
Fettuccine met gerookte zalm en asperges uit het boek 'Zalm'
Ingredienten - Voor 4 personen: • 175 gr. groene aspergepunten • 375 gr. fettuccine of tagliatelle • 125 gr. gerookte zalm, in reepjes • 3 dl. slagroom • 1 eetl. gehakte verse dragon • zout en peper • versgeschaafde Parmezaanse kaas, ter garnering (naar wens)
Bereiding:
Blancheer de asperges 3 - 5 minuten in licht gezouten kokend water. Giet ze af en laat ze schrikken onder de koude kraan. Dep ze droog.
Kook intussen de pasta bijtgaar in een grote pan met gezouten kokend water. Giet ze af en doe ze terug in de pan. Schep er op een laag vuur de asperges, gerookte zalm, slagroom, dragon en wat zout en peper door tot alles doorgewarmd is.
Doe de pasta in een voorverwarmde schaal en garneer naar wens met geschaafde Parmezaanse kaas
Recensie
door
Tsenne Kikke
|