ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De Aziatische keuken

Diverse auteurs

De Aziatische keuken Type: Paperback
Uitgever: Sanoma Uitgevers
Gewicht: 905 gram
Aantal Pagina's: 256
ISBN: 90-5855-141-5
ISBN-13: 978-90-5855-141-2
Categorie: Gastronomie
Richtprijs: € 19,95

Korte Inhoud


In de ‘Aziatische Keuken’ komen de verschillende keukens van het verre oosten aan de orde en spelen kleurrijke en bijzondere ingrediënten de hoofdrol. Het boek is overzichtelijk ingedeeld. Bij ieder ingrediënt, van abalone tot zeekommer, staat uitgebreide informatie over het produkt, een origineel recept en tips over waar te kopen, hoe te bewaren en hoe te gebruiken. Natuurlijk komt ook het kookgerei en het gebruik ervan aan bod en wordt er op een heldere manier uitleg gegeven over oosterse kooktechnieken. Geniet van verfijnde gerechten als abrikozen met bladzilver in kardemomsiroop en nori-zalmrolletjes, maar ook van pittige recepten zoals ramen-soep met varkensvlees en maïs en thaïse kip met papajasalade.

Uittreksel


Blz. 8: Een wok kopen: het aanbod is groot; de variatie in grootte, vorm en materiaal enorm. Goedkope ijzeren wokken die in Chinese winkels en toko’s worden verkocht, geleiden prima de warmte. Roestvrijstalen, gietijzeren, geëmailleerde en aluminium wokken zijn algemeen verkrijgbaar, soms zelfs met een antiaanbaklaag. Niet elke wok heeft standaard een deksel, terwijl dat wel nodig is als u soepen of curry’s wilt bereiden of de wok als stoompan wilt gebruiken. Let daarop bij aankoop.

Een wok kan een bolle of een platte bodem hebben. Een wok met een bolle bodem is het geschikt voor een gasfornuis, omdat de vlammen langs de bodem omhoog kunnen e, zo de buitenkant van de wok verwarmen. Om een bolle wok stevig op het fornuis te laten staan, kunt u een speciale wokring gebruiken. Voor elektrisch koken hebt u een wok met een platte bodem nodig, anders maakt de wok onvoldoende contact met de warmtebron.

Recensie

door Tsenne Kikke
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht