ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Vinazza

Diane Lesnink

Vinazza Type: Hardcover
Uitgever: Kosmos
Gewicht: 780 gram
Aantal Pagina's: 160
ISBN: 90-215-4387-7
ISBN-13: 978-90-215-4387-1
Categorie: Gastronomie
Richtprijs: € 22,5

Korte Inhoud


'Vinazz'€™ is een kookboek uit een Italiaans paradijs, een boek over geuren en smaken. 'Vinazza'€™ is het verhaal over de buurtschap Vinazza, het dorp Baiardo en zijn bewoners, en over het leven op het land in Ligurië. Maar 'Vinazza'€™ is op de allereerste plaats een kookboek, boordevol heerlijke Italiaanse en mediterrane gerechten waarin de liefde van de auteur voor Italië te proeven is. Kortom...

- Een heerlijk kookboek uit het Noord-Italiaanse Ligurië.

- Met meer dan 75 italiaans-mediterrane recepten.

- Met persoonlijke anekdotes over de plaatselijke bewoners van het dorp en de omgeving.

- Aangevuld met fraaie recepten- en sfeerfotografie.

Uittreksel


Blz. 9: De kunst bestaat er uit om de kwaliteit van de ingrediënten te leren kennen. Pasta met rauwe tomaat en basilicum wordt een slappe en smakeloze pasta als hij gemaakt wordt met kasgerijpte tomaten, of erger nog, met groen geplukte tomaten die zijn verscheept en langzaam in een koude groentewinkel bleekrood zijn geworden, en met krachteloze blaadjes basilicum uit een potje voor het vensterraam. Wat zou ik aanraden? Hem niet maken dus. Tenzij er in de zomer echt goede tomaten zijn te vinden, en een lekkere bos basilicum met stevige, diepgroene bladeren. Je hoeft toch niet per se zomer en winter caprese (tomaat, mozzarella, basilicum) te eten? Nog zoiets: mozzarella - die kauwgom? Of dan toch beter de duurdere buffelmozzarella?

Recensie

door Tsenne Kikke
Het boek wordt ingeleid met een beschrijving van degelijke ingrediënten. Daarna volgen de Antipasti: kleine hapjes, salades, voorgerechten en brood. Onder de Primi vallen de soepen, de pasta en de risotto'€™s, onmiddellijk opgevolgd door de Secondi, de hoofdgerechten, aangevuld met de Contorni, of de bijgerechten. Lekkere nagerechten, waaronder gekruide warme vijgen in rode wijn, gevulde perzikken, een citroensorbet, gebakken aardbeien, en semifreddo, op basis van hazelnoten vullen het laatste deel van het boek op. Tot besluit: het officiële pestorecept en recepten van een citroen- en een notenlikeur, en nog veel meer natuurlijk!

Het is een wonderbaarlijk boek met foto'€™s die het oog strelen en de maag beroeren.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht