ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Rox Rauw

Roxane Catz

Rox Rauw Type: Paperback
Uitgever: Kosmos
Gewicht: 427 gram
Aantal Pagina's: 144
ISBN: 90-215-4200-5
ISBN-13: 978-90-215-4200-3
Categorie: Gastronomie
Richtprijs: € 25

Korte Inhoud


Met gezonde voeding bereiken we meer dan alleen een slanker lichaam. Maar wat is gezonde voeding nu eigenlijk? Wie wordt er niet gek van alles wat we wél of juist niet zouden moeten eten en doen om gezond te blijven?
Dieettrends volgen elkaar in rap tempo op. Maar de cirkel lijkt zich nu te sluiten, want de nieuwste voedingstrend is eigenlijk de oudste: het eten van plantaardige voeding in haar meest natuurlijke vorm. Roxane Catz raakte in zes weken tijd zeven kilo kwijt en had meer energie dan ooit tevoren. Kwaaltjes verdwenen en vitaliteit kwam ervoor in de plaats. Geen enkel andere voedingswijze heeft ooit dit effect bij haar gehad.
Roxane Catz is freelance journaliste bij het blad Happinez. Ze heeft een hilarisch dieet-verleden van een voormalige ‘Yuppa’ achter de rug én een zoektocht naar de juiste balans in haar leven. In ‘Rox rauw’ vertelt ze haar verhaal over de ontdekking en ervaringen met het rawfood-principe, waarbij ze op heldere en prettig leesbare manier de verschillende aspecten van deze no-nonsense lifestyle uiteenzet en de lezer motiveert zelf ook deze verrassende en inspirerende manier van leven te ervaren.
- Een verrassende nieuwe kijk op voeding in de breedste zin van het woord.

- Gooi je oude overtuigingen overboord.
- Met de dag een schoner lichaam.
- Gezond, lekker en creatief.
- Meer energie en een verbeterd immuunsysteem.
- Meer rust, helderheid en concentratie.
- Ieder mens is uniek, dus ieder dieet ook.
- Tips voor vereenvoudiging en verbetering van je leven.

Uittreksel


Blz. 21: Vergeet het dieet! Diëten werken niet, omdat er eenvoudigweg niet één dieet voor iedereen bestaat. Nadat de kilo’s eraf zijn, komen ze vaak meedogenloos terug als het normale eetpatroon weer wordt hervat. Sommige succesdiëten zijn zelfs ronduit schadelijk voor je gezondheid. Zoals het veelgeroemde Atkins-dieet, dat door miljoenen mensen ter wereld wordt toegepast. Atkins-adepten mogen zich te buiten gaan aan vet en vlees, maar moeten alle koolhydraten laten staan. Het is nu gebleken dat er veel gezondheidsproblemen door kunnen ontstaan, zoals een te hoge bloeddruk en nier-, hart- of leverproblemen. Mensen blijken er zelfs depressief van te worden! Je hoeft niet eens wetenschapper te zijn om te begrijpen dat dergelijk diëten niet gezond kunnen zijn.

Blz. 91: Volgens veel raw-foodists is het zondig om dieren te eten en belet het je om spiritueel te groeien. ‘Onzin,’ zegt natuurarts en medisch astroloog Dick Nickolaï. ‘Wij mensen zijn al spirituele wezens. We komen juist op aarde om mens te worden en het hele evolutionaire proces hier mee te maken. Wanneer je je ervan bewust wordt dat je al een spiritueel wezen bent, ga je ook andere keuzes maken met betrekking tot je lichaam en algehele gezondheid. Deze keuzes kunnen afhankelijk van je behoefte voortdurend verschillen. Het is daarbij belangrijk dat je goed naar je lichaam luistert.’ ‘Maar ben ik dan niet zondig als ik af en toe een stukje vlees eet?’ wil ik van hem weten. ‘Als je daar behoefte aan hebt is dat prima, mits het wel biologisch vlees is. De mens is van nature een alleseter. Vlees bevat veel vitaminen en mineralen. Zelf maak ik de laatste tijd heerlijke kippesoep. Dat heeft ook nog eens een heilzame werking. Vergeet niet dat planten ook een bewustzijn hebben. Wanneer je een dier of plant eet worden ze getransformeerd tot een cel in jouw lichaam. Dit gebeurt allemaal volgens een groter genetisch plan, dat ver buiten ons bevattingsvermogen ligt.’ Zelf eet hij ook al jaren voornamelijk rauw, maar hij wil ook hierin niet dogmatisch zijn.

Recensie

door Tsenne Kikke
De titel bedriegt een beetje, misschien. Je verwacht een soort van kookboek, gebaseerd op rauwkost, maar dit is eerder een dagboek, met als titel '€˜Mijn zoektocht naar het juiste rauwkostdieet'€™. Je komt meer te weten over haar jeugdjaren. Je wordt aangeraden om wat meer aan beweging te doen, aan gezonde ademhaling, aan yoga, enzomeer.

Uiteindelijk, vanaf bladzijde 107, vinden we de hoofding '€˜Hoe nu verder? Recepten & Tips'€™. Ontbijtadvies: Bananenbijt, Haverheerlijks; Lunch & diner: Sushirolletjes met the sweetest paste, Crispy crackers, Hummus, Zomerse tabouleh-salade,Couscous van Annbritt, Thaïse komkommersalade, Lasagna, en enkele dingen meer. Dan volgt er een recept voor een spinazietaart, een pijnboompitsausje, een viertal soeprecepten, om tenslotte te eindigen met een vijftal eenvoudige nagerechten, waaronder energieballetjes en een notenrol.

Het is een interessant boek, het kan inspireren. Het is dan ook vooral geschikt voor vrouwen die op zoek zijn naar een persoonlijk dieet en daarbij een beetje advies wensen in te winnen... maar, het is zeker geen kookboek boordevol gevuld met rauwkostrecepten. Met andere woorden: staar je niet blind op de titel van het boek.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht