ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe word ik een goddelijke huisvrouw?

Originele titel: How to be a domestic Godess

Nigella Lawson

Hoe word ik een goddelijke huisvrouw? Type: Paperback
Uitgever: Uitgeverij Contact
Gewicht: 1215 gram
Aantal Pagina's: 374
ISBN: 90-254-2645-X
ISBN-13: 978-90-254-2645-3
Categorie: Gastronomie
Richtprijs: € 24,9

Korte Inhoud


In ‘Hoe word ik een goddelijke huisvrouw?’ onthult Nigella Lawson de geheimen van hartige en zoete taarten, cakes, pudding, koekjes, brood en andere heerlijkheden. In een druk bezet leven kan het bakken van een taart of een schaal muffins meer voldoening geven dan het bereiden van elke andere maaltijd. Nigella voedt onze fantasieën en laat zien hoe aangenaam het is te bakken, voor Kerstmis, kinderfeestjes en andere gelegenheden. Bij dit prachtige boek loopt het water je in de mond en met Nigella's aanwijzingen kan iedereen in een handomdraai overheerlijke gerechten bereiden. Van schoonmoeders madeirataart, letterkoekjes, babycakejes met gesmolten chocolade, tarte tatin, tot aan pizza rustica en hartige uientaarten.

Nigella Lawson (1960) is een culinaire en literaire sensatie en wordt beschouwd als een van de beste en meest invloedrijke food writers van dit moment. Haar ontspannen maar toegewijde manier van koken en vooral de verleidelijke beschrijving daarvan, bezorgden Lawson deze wereldwijde reputatie als sterstatus. Haar eerste boek ‘Hoe te eten’ werd bejubeld en uitgeroepen tot kookboek van het jaar. Ze heeft een razend populair kookprogramma op Channel Four, dat ook in Nederland en België wordt uitgezonden.

Uittreksel


Blz. 4: Het is gewoon zo dat het bakken van cakes, koeken en taarten een weliswaar onschuldig, maar niettemin geweldig staaltje van culinaire oplichterij is: het suggereert inspanning, het suggereert huishoudelijke bedrevenheid, maar geloof me nou maar, het is makkelijk. We zijn er zo van overtuigd geraakt dat eenvoudig eten het resultaat is van eenvoudig koken, dat we met liefde ingewikkelde Toscaanse diners klaarmaken – die eigenlijk veel meer van ons eisen dan we ooit voor mogelijk zouden houden – maar deinzen ervoor terug een cake te bakken, omdat we ervan uitgaan dat we geen tijd hebben voor dat soort dingen, dat we een leven leiden waarin voor dat soort geheimzinnige culinaire kunstenmakerij geen plaats is.

Als je er zo over denkt, vergis je je. Weet je hoe je een cake maakt. Je mengt een paar basisingrediënten, doet het mengsel in een bakvorm en zet die in de oven. En als ik zeg mengen, dan bedoel ik niet dat je zelf moet mengen, als je dat niet wilt, tenminste: ik bedoel dat je ingrediënten in een foodprocessor stopt of ze met een elektrische handmixer klopt. Wat is daar nu moeilijk aan?

Recensie

door Tsenne Kikke
Nigella Lawson, die al drie succesvolle kookboeken op haar naam heeft staan, is razend populair in Engeland. Populair is misschien niet het juiste woord... het zou nog sterker moeten uitgedrukt worden. In de etalage van het Britse warenhuis Selfridges, aan Oxford Street in hartje Londen, is er zelfs een levensgroot sculptuur te bewonderen van haar... geheel gemaakt van chocolade... om van te snoepen.

Het is een wonderbaarlijk boek, boordevol gevuld met wonderbaarlijke recepten. Achteraan vind je aanvulllende recepten, zoals dat van een rabarberlikeur, kweeperencognac, kweeperengelei, en enkele jams en geleien, waaronder aardbeienjam, reine-claudejam, en jam met perzik en rode bessen.

Als je graag jezelf én anderen met lekkere taarten, koeken en cakes verwend, is dit boek een échte aanrader.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht