Diverse auteurs
|
Type:
|
Paperback
|
Uitgever:
|
Sanoma Uitgevers
|
Gewicht:
|
608 gram
|
Aantal Pagina's:
|
175
|
ISBN:
|
90-5855-080-X
|
ISBN-13:
|
978-90-5855-080-4
|
Categorie:
|
Gastronomie
|
Richtprijs:
|
€ 19,95
|
Korte Inhoud
Salades van TIP Culinair is een boek voor iedereen die van lekker eten houdt en speciaal voor liefhebbers van bijzondere salades. In vier hoofdstukken wordt uitgebreid ingegaan op salades met vis, salades met vlees, vegetarische salades en heerlijke dressings en sauzen die u bij salades kunt serveren. Salade met tomaat en mozzarella, salade met krokant gebakken kippenlevertjes, pikante Thaïse rundvleessalade, linzensalade met feta, carpaccio-salade met pestodressing en garnalensalade zijn slechts zes van de 164 heerlijke salades. De prachtige foto’s en de overzichtelijke, stap voor stap beschrijvingen van de recepten maken dit boek extra aantrekkelijk. Ieder recept heeft de kwaliteit zoals u die van ons mag verwachten.
Uittreksel
Blz. 109: Aspergesalade: samen met waterkers en tomaat vormen de witte en groene asperges een heerlijke salade.
Voorgerecht (4 personen):
250 g witte asperges 250 g groene asperges zout, peper 2 eieren 1-2 bosjes waterkers 1 el witte wijnazijn 4 el olie 2 tomaten, ontveld in heel kleine blokjes 1 doosje shisopurper 4 el fijngesneden bieslook
1. Kook de witte asperges gaar volgens basisrecept (zie pagina 26). Kook de groene asperges in kokend water met zout ca. 5 min. Laat de witte en groene asperges tot lauwwarm afkoelen en snijd ze in schuine stukjes.
2. Kook de eieren hard in ca. 7 min, spoel ze onder de koude kraan, pel ze en snijd ze in kleine blokjes. Leg de waterkers op een schaal en verdeel de asperges erover.
3. Roer een dressing van de azijn, olie en tomaat en breng op smaak met zout en peper. Schenk de dressing over de asperges. Strooi de Shisopurper en bieslook over de salade.
Recensie
door
Tsenne Kikke
|
Copyright © 2008-2025 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. |
Privacy Statement |
Gedragscode |
Algemene Voorwaarden |
Auteursrecht
|