ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Culinaire vluggertjes

Onno Kleyn

Culinaire vluggertjes Type: Hardcover
Uitgever: Het Spectrum
Gewicht: Onbekend
Aantal Pagina's: 160
ISBN: 90-274-2411-X
ISBN-13: 978-90-274-2411-2
Categorie: Gastronomie
Richtprijs: € 14,95

Korte Inhoud


Hoe combineer je verrukkelijke, traditionele smaken met de snelle keuken van vandaag? Onno Kleyn laat zien dat je in een mum van tijd de heerlijkste gerechten uit heel Europa op tafel tovert. En dat zonder je ziel te verkopen aan de pakjes- en zakjesindustrie! Zoals we van hem gewend zijn, beschrijft hij bij elk recept de achtergrond. Hij gaat uit van twee personen en heeft de receptuur zo opgeschreven dat ook minder ervaren kokers ermee uit de voeten kunnen.

Uittreksel


Blz. 7: Als ik eerlijk ben, moet ik zeggen dat ik nooit gedacht had dat ik nog een boek zou maken met een titel als ‘Culinaire vluggertjes’. Afgezien van het feit dat mijn gedachten bij de suggestie van de uitgever onmiddellijk naar wulpse, onculinaire regionen afdwaalden, heb ik altijd gevonden dat haast in de keuken niet thuishoort. Maar niets menselijks is mij vreemd; zelfs in het bestaan als eetschrijver klinkt het ‘druk, druk, druk’ steeds vaker. En aangezien er ‘s avonds vaak nog meer te doen is, wordt ook mijn kooktijd krapper. Kortom, ik lijd met je mee, lezer. Wat is dan de oplossing? Pakken en zakjes opentrekken, een cursus magnetronnen voor gevorderden doen, krachttrainingen volgen om potten nog soepeler open te draaien? Nee. Zelf koken kan ook in weinig tijd en levert behalve warme, zelfvoldane gevoelens ook lekkerder dingen op. Voor dit boekje kwam er echter een extra handicap bij: de wens werd geuit dat het om traditionele recepten uit de verschillende landen van Europa moest gaan. Na eerst hartelijk gelachen te hebben, vervolgens bot geweigerd en ten slotte eens diep nagedacht, zag ik er de sport van - om het cliché ‘uitdaging’ te vermijden - en stortte ik me in het diepe gastronomische, om er tot mijn verbazing na enkele maanden ook weer uit op te duiken, met een net vol smakelijke gerechten die binnen een minuut of twintig gemaakt kunnen worden.

Recensie

door Tsenne Kikke
Je vindt er gerechten in van verschillende landen met Italië aan kop, gevolgd door Frankrijk, dan Spanje, Portugal en Griekenland. Ook is zijn de gerechten per seizoen ingedeeld, beginnende met '€˜Voorjaar'€™, '€˜Zomer'€™, '€˜Herfst'€™ en eindigend '€˜Winter'€™, hetgeen voorkomt dat je dingen in het voorjaar leest, maar waarvan de ingrediënten maar eerst in de herfst beschikbaar zijn. Verder vindt je achteraan een register op de naam van het recept, een register op het soort van recept én een register van recepten per land. Wel dien je er rekening mee te houden dat het wel degelijk over '€˜vluggertjes'€™ gaat. Verwacht dus geen recepten van uitgebreide maaltijden...
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht