ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De Magie van Energie

Véronique Verheyen (47) en Hilde Vanderhulst (52) hebben elk een praktijk rond energetisch werk. Véronique is therapeute lichtpunctuur en Hilde spiritueel coach. Beide vormen van begeleiding vullen elkaar mooi aan. Samen beslisten ze om meer openheid te creëren rond de waaier aan energetische mogelijkheden. Daarom starten ze met een reeks van bijzondere events rond...de Magie van Energie!

Wat houdt ‘spiritual coaching’ eigenlijk in?
Hilde: “Spiritual coaching helpt je te groeien naar wie je werkelijk bent. We hebben in ons leven, bvb. als kind, kwetsures opgelopen. Vaak was er toen geen gelegenheid om deze kwetsures te voelen. Dan gaat een kind deze gevoelens verdringen. Deze verdrongen gevoelens worden blokkades, die onze belevingen en drijfveren nog steeds beïnvloeden. Via bepaalde technieken leer je je verdrongen gevoel opnieuw te voelen. Hierdoor kan de blokkade errond loslaten. We werken vnl. met een ademtechniek en met voice dialogue. De ademtechniek houdt in dat je actief in- en passief uitademt. Zo kom je bij verdrongen gevoelens, waardoor deze los kunnen laten. Na een ademsessie voel je je licht, bevrijd, stromend. Heerlijk!” (lacht)

Wat is ‘voice dialogue’?
Hilde: “We hebben vele subpersonen in ons, bvb. ons innerlijke kind. De techniek houdt in dat je in de energie van een subpersoon gaat zitten, waardoor je die subpersoon wordt. Hierdoor ga je verdrongen gevoelens voelen en leer je ook het onderscheid zien tussen een subpersoon en jezelf.”

Je krijgt door heling dus nieuwe inzichten?
Hilde: “Ja, je gaat jezelf en de anderen anders zien. En er gebeurt meer dan dat. Met elke blokkade die loslaat, verander je blijvend in de diepte. Je wordt vrijer en krachtiger. Deze verandering gebeurt emotioneel, mentaal en zelfs fysiek. Dit is het transformatieproces.”

Wanneer eindigt ‘de tocht van de heling’?
Hilde: “Je kan ervoor kiezen om een bepaald thema aan te pakken zoals relatieproblemen, een rouwproces, een burn out. Dan werk je heel gericht. Na enkele sessies kunnen er al belangrijke omzettingen gebeuren. Je kan ook voor de ‘full option’ gaan (glimlacht) en ervoor kiezen om op al je thema’s te werken. Dan duurt de tocht van de heling wat langer. Je kan er immers steeds opnieuw voor kiezen om een nieuwe uitdaging aan te gaan.”

Wat is lichtpunctuur?
Véronique: “Lichtpunctuur is een holistische behandelmethode en totaal anders dan de lichtbehandelingen in de wellness-sector. Hierbij worden licht en kleur ingestraald op acupunctuurpunten en meridianen op de huid. Peter Mandel concretiseerde deze behandelingen na een jarenlange studie. Een ondertussen erkende methode in Nederland en Duitsland.”

Hoe werkt dit?
Véronique: “Iedere kleur heeft een andere lichtfrequentie, een andere trilling. Door het werken met bepaalde lichtfrequenties op specifieke acupunctuurpunten en meridianen wordt er informatie gegeven aan de coördinatie organen van de hersenen. De opgevangen info wordt dan weerdoorgestuurd naar die delen van het lichaam die verstoord zijn. Iedere cel in ons lichaam is drager van informatie en voert een programma uit dat hierin is opgeslagen.”

Wanneer kies je voor lichtpunctuur?
Véronique: “Indien de energie geblokkeerd is, kan deze niet meer stromen en bepaalde lichaamsdelen of organen bereiken. Dan ontstaat er pijn en worden we ziek. Met lichtpunctuur kan er zowel gewerkt worden op fysieke (pijn, vermoeidheid, …) als emotionele (uit balans, verdriet, woede,…) klachten. Hier wordt niet alleen klachtgericht, maar vooral oorzaakgericht gewerkt, waardoor je ook blokkades en oude patronen kan doorbreken.”

Lichtpunctuur kan dus ook als therapie?
Véronique: “Inderdaad, lichtpunctuur zet lichamelijke en geestelijke processen in beweging. Mits ondersteuning van gesprekstherapie en specifi eke lichtpunctuur sessies, krijg je niet alleen nieuwe inzichten, maar ontvang je ook een aantal ‘tools’, waar je verder mee aan de slag kan in je dagelijkse leven. Je herontdekt je innerlijke balans, staat stevig op beide benen en bruist opnieuw van energie! “

Hilde Vanderhulst
Dennenlaan 4, 2820 Rijmenam
Tel.: 015 33 67 32
www.feel2heal.be

Véronique Verheyen
Rijmenamseweg 51, 2820 Bonheiden
Tel.: 015 52 91 18
www.lichtpunctuur.be

 

Commentaar


Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Hoe goed vind je dit artikel?
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht