ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Simpel verhaal, diepgaande boodschap

Enkele alumni kwamen op een dag samen. Ieder van hen genoot van een succesvolle carrière, was gehuwd, en ouder van een of meerdere kinderen. Ze waren samengekomen om, na al die jaren, één van hun oude universiteitsprofessoren weer eens te ontmoeten. Het gesprek ging vrij snel in de richting van hun werk en dagdagelijks leven en naar al de stress die ermee verbonden was. Het leek wel alsof ieder van hen tientallen redenen had om te klagen.

Ondertussen maakte de professor een goede pot sterke koffie klaar, maar hij bleef zich bewust van de gesprekken op de achtergrond. Toen hij even later vanuit de keuken de woonkamer binnenstapte, hield hij met beide handen een dienblad vast. Daarop stonden de pot koffie, en een gans assortiment drinkgerei: porseleinen tassen, plastieken drinkbekers, en glazen tassen. Sommige leken heel gewoon, anderen spotgoedkoop of ordinair, en weer anderen peperduur, volmaakt en exclusief. Hij plaatse het dienblad op tafel en zei erbij dat iedereen zichzelf kon bedienen.

Toen ieder van de ex-studenten een tas koffie in de hand hield, zei de oude man plots: 'Hebben jullie nota genomen van het feit dat enkel en alleen de mooie, dure tassen werden genomen en dat de goedkope tassen onaangeroerd zijn gebleven? Het feit dat enkel en alleen het beste voor jullie amper goed genoeg is, is de oorzaak van jullie problemen én van jullie stress.

Jullie wilden allemaal koffie, niet de tas, maar ieder van jullie nam een mooi uitziende tas en je zorgde er zelfs voor dat jouw tas er mooier uitzag dan die van je buurman. Weet, dat het leven met de koffie kan worden vergeleken. De beroepen, het geld, en jullie status en rang in de maatschappij, zijn de tassen. Het zijn instrumenten die het leven vasthouden en bevatten. Maar de kwaliteit van het Leven wordt er wel niet beter van.

Het kan gebeuren, dat wanneer een mens zich alleen op de tas concentreert, hij er niet in slaagt om van de koffie te genieten die er zich in bevindt. Zorg er voor, dat je niet door de tassen wordt aangedreven'€¦ In plaats daarvan: geniet met volle teugen van de koffie.'

Commentaar


Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Hoe goed vind je dit artikel?
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht