ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Een gefrustreerde bezoeker gaf ons zijn impulsief gedachtegoed prijs…

Soms verkrijgt Spiritualia de meest vreemde commentaren…
door Tsenne Kikke - vrijdag 29 maart 2024 5:15

Spiritualia is een portaal waarvan de deur te allen tijde geopend is. Anders gezegd: eender wie - zelfs de grootste bietekwiet -  kan zomaar deze website gratis, belangloos, voor niets betreden. Desondanks behoudt Spiritualia zich het recht om zich op mensen die aan Zelfkennis wensen te doen toe te spitsen. Het is haar énige doel van bestaan.

Wat dat impulsief gedachtegoed betreft...

Op 24/3 werd er naar deze website het volgende bericht verstuurd: "Wat een onzin is deze site geworden. Karikaturaal, propagandistisch en helemaal niet 'spiritueel'. New age bagger dus. Zonde!".

Natuurlijk gaf die persoon zijn/haar gegevens niet prijs, alhoewel ik - als de kristallen bol wordt geraadpleegd - wel kan vermoeden om wie het gaat. :-)

In elk geval is dat juist het 'spiritueel menstype' waarnaar Spiritualia zich niet richt. Het is duidelijk een gepensioneerd iemand die niet achter de woorden leest, alles wat gepubliceerd wordt véél te letterlijk opvat, en de essentie ervan onmogelijk begrijpt.

Tevens is hij een gewone sterveling die noch instructies lezen kan, noch opvolgen. Sinds 13 mei 2022, bijvoorbeeld, staat er nochtans elke dag bovenaan de blog: 'DIMschool's Zelfkennis, zijnde: het Kennen van het Ware Innerlijke Zelf'. Daarin kan men duidelijk lezen tot wie Spiritualia zich in wezen richt.

Te beginnen met het Voorwoord: "Ook dit jaar richt Spiritualia zich tot twee groepen mensen, namelijk: (1) tot de eclectici, en (2) tot de bezoekers. De eclectici-teksten worden in de hoofding aangeduid met de woorden 'Dossier Zelfkennis'."

Dus... Indien een blog niet met 'Dossier Zelfkennis' begint, heeft het waarschijnlijk iets minder met het zogenaamde 'spirituele' te maken. Hoe duidelijker kan men nog zijn?...

Tevens vraag ik me af wat die man met het 'spirituele' bedoelt. Negen kansen op tien heeft het - om zijn eigen woorden te gebruiken - met New Age-rommel te maken. Bovendien gebruikt een waarachtig spiritueel iemand - indien iets hem niet bevalt - een totaal andere woordkeuze...

Toegegeven: als bladvulling worden er zaken uit het dagdagelijkse leven aangehaald, maar dan ALTIJD - zo niet: meestal - wel met de dwingende bedoeling om erover na te denken, zijnde: een denken, dat het gewone denken opvolgt. Maar ja, zelfs Descartes - de man van 'cogito ergo sum' - stond versteld bij het feit dat in zijn tijd veel mensen eveneens niet konden denken, laat staan na-denken.

Het probleem is - indien we het een 'probleem' kunnen noemen - dat we niet kunnen vermijden dat er tussen de duizenden maandelijkse bezoekers een iemand: "Wat een onzin is deze site geworden. Karikaturaal, propagandistisch en helemaal niet 'spiritueel'. New age bagger dus. Zonde!" verstuurt.

Hopelijk nam hij daarbij het wijze besluit om nooit meer op Spiritualia in te loggen. Maar, daders komen altijd naar 'de plek van onheil' terug. Ze kunnen het och arme niet verhelpen...

In elk geval heb ik hem hopelijk een plezier gedaan door zijn tekst tweemaal af te drukken, waardoor ik dan misschien ook enkele van zijn consoorten bereik. We noemen dat: 'meerdere vliegen in één slag'. :-)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht