ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Zelfkennis: een recent overzicht van het allerkleinste tot het allergrootste

Bekijk de wereld waarin we verblijven doorheen de ogen van een kind…
door Tsenne Kikke - dinsdag 8 december 2020 6:24

Mag ik veronderstellen, dat mensen die Spiritualia regelmatig bezoeken, iets 'spiritueels' - wat het voor jou ook mag betekenen - in zichzelf meedragen?...

Ditmaal heb ik het over de 'wereld'. Ik bedoel: over een piepklein deel van de gehele omgeving waarin we verblijven, en die in alle richtingen 93.000.000.000 lichtjaar is begrensd.

Reeds eerder publiceerde ik enkele blogs aangaande de kleinste meetbare afstand en het potentieel oneindige heelal. Onderstaande videoclip is aangepast aan de bevindingen van 2020. De beelden geven enerzijds de menselijke nietigheid weer, maar anderzijds een overzicht van de grootsheid van een wereld waarin we leven en die zich niet enkel en alleen tot onze planeet Aarde beperkt. Want, zonder 'al die rest, waarin alles met alles verbonden is' zou er van deze Aarde geen sprake zijn, en dus ook niet van jou.

Nietigheid? Indien we de 7,5 miljard mensen op elkaar zouden kunnen plaatsen, hoeveel kilometer zou die rij in de hoogte in beslag nemen. Enig idee?

En, over grootsheid gesproken. Neem de Andromedanevel, bijvoorbeeld, dat dezelfde vorm heeft als ons eigen sterrenstelsel, de Melkweg, maar wel vanwege de diameter van circa 250.000 lichtjaar versus 120.000 lichtjaar, een enorm stuk groter is. De afstand wordt geschat op ongeveer 2,54 miljoen lichtjaar. Hetgeen betekent, dat we 2.540.000 jaar zouden moeten reizen om er te geraken, maar dan wel aan de snelheid van het licht, zijnde: 300.000 km per seconde - ofwel: ofwel 1,08 miljard kilometer per uur...

Kijk met ogen vol bewondering naar de beelden van het korte filmpje, en stel jezelf - in de veronderstelling dat alles misschien een specifiek doel heeft - daarbij de vraag: "Wat kom ik hier - te midden van al dat kleine en supergrote - in godsnaam doen?".

Toegegeven: een onmiddelijk antwoord daarop zul je onmogelijk kunnen vinden. Mensen, die alsmaar in hun verbeeldingswereld vertoeven en het daardoor hoog in hun bol hebben, zullen jou van alles en nog wat over zichzelf kunnen wijsmaken, dat wel.

Jijzelf moet met het 'geheel' beginnen. Ik bedoel: met die organische film, die de gehele Aarde bedekt, en waarvan jij en jouw eventuele 'Ware IK'- hoe tijdelijk ook - deel uitmaken.

Tijd...: benut, of verspil het. Of, ben je enkel stof, dat met-ter-tijd alweer tot dat stof zal vergaan? Oké, dat kan ook, natuurlijk.

Aan de eclectici: tracht Gurdjieff's Scheppingsstraal en de doeleinden ervan erin te herkennen; dit, in de zogenaamde 'strijd' met Heropas. Knap, hé! Ingenieus is een beter woord. :-)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen." Stuur wel geen eenden naar de arendenschool. :-)

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht