ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

'Eclecticus': een korte introductie…

In 'Eclecticus' tref je meer dan 200 interessante artikelen aan.
door Tsenne Kikke - donderdag 26 november 2020 21:48

De rubriek 'Eclecticus' is, zoals de naam het zelf zegt, gericht aan de 'eclectici'. De term stamt uit het Griekse ‘eklektikos’, hetgeen letterlijk: ‘voor het allerbeste kiezen’ betekent.

Op de vraag: ‘Wat is een eclecticus?’ is dan ook volgend antwoord van  toepassing...

“Een eclecticus is een persoon die, bijvoorbeeld, uit elk boek, elke religie, of uit eender welke studie die hij onderneemt, enkel en alleen het allerbeste neemt. Bijvoorbeeld: als psycholoog zal hij zich niet aan Freud, Jung, Adler of wie dan ook vastklampen, maar een studie maken van de psychologie in het algemeen, en er enkel  en alleen dat wat voor hemzelf het dichtst bij zijn waarheid ligt eruit halen."

In de rubriek 'Eclecticus' tref je meer dan 400 interessante artikelen aan (sommigen een halve bladzijde lang: andere: meer dan vijftig pagina's). Eveneens interessant indien je interesse stelt in het thema 'Zelfkennis', zijnde: het leren 'Kennen van jouw Ware, Innerlijke Zelf'.

Wat is de inhoud waard?

De waarde van de Eclecticus-inhoud zou 'Onbetaalbaar' kunnen worden genoemd. Anderen zouden zeggen: "1.500 euro, minstens". Weer anderen zien zelfs voor zichZelf niet het nut in om er 2 € aan te besteden. Zo sterk verschillen we van elkaar.

In elk geval geeft een Jaarabonnement van 120 € jou toegang tot die rubriek. (Als je tijd die erin werd geïnvesteerd, berekent - zelfs aan slechts € 10/uur - ben je enkele duizenden euro's kwijt, gegarandeerd). :-)

Tussen haakjes: Eclecticus telt momenteel iets van een 4.500 pagina's.

Eerst eventjes verkennen kan ook!

Voor een investering van een luttele 2 € (= klik hierop) kan je éénmalig 60 minuten lang het geheel eens rustig doorploegen.

Belangrijk: Inloggen kan via jouw Spiritualia account! (Klik dus op die link aan de rechterzijde.)

Noteer wel, dat van zodra je die 2 euro hebt gestort, je onmiddellijk (!!!) naar Eclecticus dient te gaan - wetende, dat het na verloop van de 60 minuten automatisch afgelopen is. Nog anders gezegd: geen 2 euro storten met de bedoeling om het op een later tijdstip te gaan lezen, hé!

Hopelijk ben jij één van de lezers die we er mogen verwelkomen! En, laat ons weten indien een link niet werkt!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht