ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Aangepaste versie: Leren werken met runen?…

Ja?… Contacteer ParaPsychon!
door Tsenne Kikke - dinsdag 14 september 2021 1:30

Nadat ik de blog, getiteld: 'Over Runenmagie en Odin's Runenlied' op deze website plaatste, stelde ik me tegelijkertijd de vraag wat er tegenwoordig zoal over runen op het internet te vinden is. Want, schreef ik toen: "Enerzijds is het spijtig dat runenmagie zozeer is gecommercialiseerd en figuren aangetrokken die daarin eigenlijk niet thuishoren, maar dat geldt voor zoveel andere zogenaamde 'spirituele' aangelegenheden." Was ik té voorbarig?...

Dus, schuimde ik het internet nogmaals af, en bekeek bovendien tientallen YouTube filmpjes, plus enkele Facebook accounts. Eigenlijk mag ik het niet zeggen of schrijven, maar al hetgeen ik tegenkwam was van zeer povere kwaliteit.

Wat ik vond, waren meestal kopijen van kopijen van kopijen, aangevuld met uit de duim gezogen, nietszeggende extraatjes.

Wat de runenmantra's betreft - zijnde: de juiste uitspraken die bij elk runenteken passen - die vond ik nergens op YouTube terug.

Natuurlijk kan ik dingen hebben overgeslagen. Dus, als jij, beste lezer, mij in contact zou kunnen brengen met het juiste filmpje ben ik jou heel dankbaar. Houd er wel rekening mee dat ik het wel heb over de Futhork, en niet over de Futhark, waarvan er veel te veel verschillende versies bestaan en evenveel tegenstrijdigheden.

Ik heb het dus over de Armanenrunen van Guido Karl Anton List, beter gekend als Guido von List (1848 – 1919), die ook door Karl Spiesberger (1904 - 1992) en Siegfried Adolf Kummer (1899 - 1977) werden gepromoot. De racistische of fascistische uitlatingen werden inmiddels wel degelijk verwijderd. Niet enkel en alleen omdat ze ongepast zijn, maar ook niet meer van deze tijd. Tenslotte heeft de oorspronkelijke runenleer met al dat ongepaste niets te maken.

En, nog iets... De heropleving van de oude Germaanse cultus was voor Hitler even vreemd als zijn afkeer voor moderniteit en technologie die er indertijd in ariosofische kringen heerste. Hitler spotte zelfs met "volkse reizende geleerden" die "dagdromen over oud-Germaanse heroïek, van grijze oudheid, stenen bijlen, speer en schild" in zijn 'Mein Kampf', pagina 396.

De hoofdvraag over runen, die vandaag de dag nog resteert, is: "Hebben die ooit gewerkt, en werken ze nu nog?"...

Geïnteresseerd?

Stel jij interesse om deze vraag met-ter-tijd vanuit eigen ervaringswerelden mee te helpen beantwoorden? Indien ja: dan zal ParaPsychon, tezamen met een eigen samengestelde handleiding, een cursus 'Runenkunde' samenstellen die via Skype aan jou en enkele anderen zal worden overdragen.

Tussen haakjes: in die handleiding wordt duidelijk uitgelegd waarom er met de Futhork wordt gewerkt en al de anderen in wezen waardeloos zijn..., indien je het voor 'magische doeleinden' en/of 'innerlijke groei' wil aanwenden.

Neem dus contact op met ParaPsychon! Vermeld er wel bij waarom je het zou willen aanleren, en lees de kleine letters.

Nadat je jezelf hebt aangemeld, zal je binnen de 7 dagen worden gecontacteerd én uitgenodigd om vervolgens via Skype een kort, kosteloos gesprek aan te gaan om voor jezelf uit te maken of je wel of niet geschikt bent om aan die Werkgroep Runenkunde deel te nemen. Dus bestaat de kans dat je er geen geld aan hoeft uit te geven. Goed, hé!

Wat de financiële bijdrage betreft... Die hangt af van het aantal deelnemers. Hoe meer zielen, hoe voordeliger de individuele bijdrage. Wil je niet door anderen worden opgehouden? Kies dan voor privé-sessies!

- Nabericht -

Sorry! De eerstvolgende Werkgroep Runenkunde wordt (misschien) in januari 2022 opgestart.
ParaPsychon zal ons daarvan via deze website op de hoogte houden.

En, binnenkort kan je de handleiding aankopen voor slechts 25 euro!

Nota: eigenlijk is die handleiding het meest belangrijke vooraleer je met de beoefening van Runenkunde begint. Zo staat er het volgende in afgedrukt...

Waarom is het nodig om de teksten te lezen, meermaals te herlezen, en nog eens te lezen?

1) Het is altijd raadzaam om enkel en alleen aan iets te beginnen nadat je het voor 100% begrepen hebt en de dingen in jouw eigen woorden hebt weten te vertalen.

2) Elke rune staat symbool voor iets. Als je dus, bijvoorbeeld, met runenstaafjes gaat werken, moet je weten wat de betekenis is van elk teken waaraan je een uitleg zult moeten geven.

Vergelijk het eventueel met de Tarot. Of je er wel of niet enige waarde of geloof aan hecht: als je de kaarten legt, moet je toch weten waarvoor elke kaart staat, nietwaar?

Interesse in deze meeste boeiende handleiding? Laat het ParaPsychon weten!

Op zoek naar een specifief product, therapeut, organisatie, winkel of praktijk? Klik dan op deze link! (nog in opbouw)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht