ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Milieuactivisten bespoten Stonehenge met oranje poederverf

Het tweetal versierde Stonehenge met oranje poederverf omdat er mensenmassa's op de plek worden verwacht om de zomerzonnewende te vieren.
door Tsenne Kikke - donderdag 27 juni 2024 15:35

Een paar opgefokte milieuactivisten veroorzaakten vorige week woensdag nogal wat opschudding bij Stonehenge toen ze het geliefde monument schaamteloos bespoten met oranje poederverf. Deze protestdaad werd naar verluidt gepleegd door leden van de groep 'Just Stop Oil', die beelden van het gewaagde incident op sociale media plaatsten. In onderstaande video is te zien hoe een van de activisten naar een rechtopstaande steen rent terwijl hij een spuitbus vasthoudt die een oranje wolk afgeeft. De demonstrant wordt al snel vergezeld door een medestander met een soortgelijk apparaat en het duo slaagt erin om drie van de stenen van het monument te bezoedelen voordat ze worden tegengehouden door verbaasde toeristen die vlakbij stonden.

De demonstranten, later geïdentificeerd als de 71-jarige Rajan Naidu en de 21-jarige Niamh Lynch, werden vervolgens gearresteerd en aangeklaagd voor het beschadigen van een oud monument. Zoals je je kunt voorstellen, veroordeelden veel prominente Britse politici de aanval op de iconische plek. Premier Rishi Sunak noemde het naar verluidt "een schandelijke daad van vandalisme aan een van de oudste en belangrijkste monumenten van het Verenigd Koninkrijk en de wereld". Zijn woorden werden herhaald door Koning Arthur Pendragon, een prominente druïde die al eerder in conflict kwam met de Stonehenge beheerders en verklaarde dat "ik zelf een bekende demonstrant ben en dit gedrag, zoals deze mensen laten zien, volledig afkeur".

In een verklaring op de site van 'Just Stop Oil' verklaarde Niamh: "Stonehenge tijdens de zonnewende gaat over het vieren van de natuurlijke wereld - maar kijk eens naar de staat waarin die verkeert. We hebben allemaal recht op een leven zonder lijden, maar de voortdurende verbranding van olie, kolen en gas leidt tot dood en lijden op een ongeëvenaarde schaal."

Gelukkig lijkt het erop dat het protest geen blijvende littekens op het monument heeft achtergelaten, want 'English Heritage', dat toezicht houdt op Stonehenge, kondigde aan dat ze het oranje materiaal hadden verwijderd en dat "er geen zichtbare schade lijkt te zijn". Hoewel 'Just Stop Oil' volhield dat het poeder op basis van maïzena onschadelijk zou wegspoelen in de regen, lijkt het erop dat de beheerders geen enkel risico namen en experts hebben ingeschakeld om de stenen zorgvuldig schoon te maken. Het enigszins vers gepolijste monument is nu klaar voor zijn grote moment wanneer morgen honderden zich op de plek zullen verzamelen voor de jaarlijkse viering van de zonsopgang bij de zomerzonnewende.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht