ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De heropleving van de Stonehenge van Australië

Aan de heropleving wordt volop gewerkt…
door Tsenne Kikke - zondag 20 september 2020 0:11

Wat er nog van het Britse Stonehenge overblijft, spreekt tot eenieders verbeelding. Reeds eerder schreef ik dat we niet weten wat Stonehenge voor het volk 4.300 geleden in wezen betekende. Er bestaan tientallen uit de duim gezogen theorieën over en iedereen denkt dat de zijne de énige juiste is.

Misschien was het in die tijd een soort van Lourdes, of een maan- of zonnetempel, of een uit stenen gehouwen astronomische kalender, een genezingstempel, een plaats waar mensen en dieren aan de goden werden geofferd, een begraafplaats, of was het gewoonweg het symbool van status en macht voor de een of andere koning Egotripper?

Geoffrey van Monmouth scheef rond de jaren 1149 en 1151 in zijn 'Historia Regum Brittaniae' dat Stonehenge is gebouwd door Merlijn, als grafmonument voor Ambrosius Aurelianus. Maar dit kan weeral niet, want Ambrosius leefde in de 5de eeuw na Christus. Dan zijn er weer anderen die bij hoog en laag beweren dat Stonehenge door buitenaardse wezens werd gebouwd, enzovoorts.

Wel is het een feit dat die reusachtige blokken daar niet staan om het landschap te versieren. Tevens is en blijft het een imposant bouwwerk. Elke steen is iets van een 2 meter hoog, 1 à 1,5 meter breed en ongeveer 80 cm dik. De vier ton wegende liggende en rechtstaande stenen waren gehouwen uit gevlekte doleriet, maar ook uit ryoliet, tufsteen en kalkhoudende lavasteen.

Mullumbimby

Maar, een aantal monolieten zijn bij restauratie in een betonnen voet gegoten, andere monolieten en steenbogen werden verplaatst of opgericht. Hierdoor is het nog moeilijker geworden te zeggen wat de werkelijke bedoeling van de oorspronkelijke bouwers is geweest. Hetzelfde geldt voor de zogenaamde 'Stonehenge van Australië' te vinden in Mullumbimby, in de Australische deelstaat Nieuw-Zuid-Wales. Het is 770 km van Sydney verwijderd en telt een 3.600-tal inwoners.

Het is een heilige Aboriginal site, véél ouder dan Stonehenge, waarop ooit een oude stenen opstelling stond. In 1939 werd die site door Frederic Slater (circa 1880 - 1947) uitgebreid gedocumenteerd, met inbegrip van de positie van alle 181 staande stenen, evenals symbolen en houtsnijwerk op die stenen. Maar, in de jaren 1940 dreigde de Australische regering met het land, waarop de stenen stonden, in beslag te nemen. Die oude rotsformatie werd daarna - vanwege een dispuut met de landeigenaar - spijtig genoeg door bulldozers vernield.

Al meer dan 60 jaar lang wordt gevreesd dat de restanten van de site eveneens zouden verloren gaan. Echter, de locatie ervan en de overblijfselen van de stenen opstelling zijn nu gevonden, en wordt er gewerkt aan de heropleving ervan, zodat de kennis, geschiedenis en betekenis van deze site met de wereld kan worden gedeeld.

Indien je die 'Australische Stonehenge' wil gaan bezoeken, moet je wel aan de opgelegde rituelen voldoen, waaronder: jezelf van boze geesten ontdoen door enkele secondenlang in de rook van brandende eucalyptusbladeren te gaan staan en enkele 'heilige woorden' uit te spreken. Pas na het boemerang-stenenritueel mag je de 'heilige site' betreden.

Bekijk het filmpje... Een 'indrukwekkende opening', de eerste 4 minuten zijn oké, maar het spijtige is dat er daarna veel blablabla te aanhoren valt, waaraan je in wezen misschien niet veel zult hebben.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we online blijven?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- Ook doe je ons een groot plezier door naar onze webshop te gaan en er iets aan te kopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht