ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hezbollah-leider: “We beginnen aan een nieuw tijdperk voor Palestina…"

"… Alle offers zijn gerechtvaardigd”
door Tsenne Kikke - vrijdag 3 november 2023 18:24

Zoals verwacht begon Hezbollah-leider Hassan Nasrallah zijn speech – die op voorhand werd opgenomen en vandaag werd uitgezonden – met het eren van de martelaren die gestorven zijn sinds het begin van de oorlog op 7 oktober.

“We eren de levens van de martelaren van Hezbollah, de martelaren van de Al-asqa brigades in Libanon en ook de burgers die gestorven zijn door de handen van Zionisten. Er is geen legitiemere strijd dan die tegen de zionisten”, zei hij.

Vandaag was de eerste keer dat hij zich over de oorlog uitsprak, bijna een maand na de eerste aanvallen van Hamas. Velen dachten dan ook dat hij officieel de oorlog zou verklaren aan Israël, wat zou betekenen dat het op twee fronten zou moeten vechten, maar zo ver kwam het gelukkig niet.

Wel gaf hij aan de positie van Hezbollah duidelijk te willen maken. “Niemand heeft iets gedaan, niet de VN en ook geen andere allianties. De problemen in Palestina werden al die tijd vergeten. En de retoriek van de Israëli’s werd nog minder tolerant”, zei hij over wat er aan de oorlog voorafging. “ Daarom moest er iets gebeuren”, zei hij verwijzend naar de aanvallen door Hamas op 7 oktober. Volgens Nasrallah was de ‘al-Aqsa Flood’-operatie nodig om het probleem in Gaza weer aan het licht te brengen. Hezbollah zou daarom ook op 8 oktober besloten hebben om zich aan te sluiten bij Hamas.

Hij betuigde ook zijn dankbaarheid aan degenen in Jemen en Irak die “hebben deelgenomen aan deze strijd”, verwijzend naar aanvallen op Amerikaanse legerbases. Hij zei ook dat de Alaqsa Flood strijd, zoals Hamas zijn aanvallen op Israël noemt, zich heeft uitgebreid naar meer dan één front. Maar volgens Nasrallah was het echter bij het begin 100 procent de keuze van de Palestijnen, zowel qua planning als op het vlak van uitvoering. Hezbollah zou van niets op de hoogte zijn geweest. Hij ontkende ook dat Iran betrokken was bij de aanval van 7 oktober.

Zijn minachting voor Israël stak Hassan Nasrallah niet onder stoelen of banken. “Amerikaanse generaals en hun experten gingen naar Israël en op de eerste dag besloten ze meteen Israël te steunen. Israël vroeg vanaf dag één materiaal en geld terwijl we nog niets eens echt begonnen zijn. Is dat een sterke staat? Eentje die de steun nodig heeft van het Westen en van Europa? Ik zal het blijven herhalen, we beginnen aan een nieuw tijdperk voor Palestina. Alle offers zijn gerechtvaardigd.”

“VS is de opperduivel”

Ook over de Verenigde Staten was Nasrallah duidelijk: “De VS is de opperduivel en het moet verantwoordelijk worden gesteld voor al zijn fouten”, klonk het. “Ze zijn diegenen die de oorlog leiden”, zei Nasrallah, die duidelijk de Amerikanen verantwoordelijk acht voor wat er in Gaza gebeurt.

“Amerikaanse en Westerse wereld oproepen om de escalatie te stoppen, dan moeten zij diegenen die voor de juiste zaak vechten niet verder intimideren. Diegenen die de oorlog willen stoppen moeten ophouden met hun agressie tegen Gaza. Amerika, besef dat jullie boten en troepen een doelwit zullen zijn”, klonk het nog.

Nasrallah schetste ook twee doelen: “Het eerste is het stoppen van de oorlog in Gaza en het tweede is dat Hamas zegeviert in deze oorlog”. Hij vroeg daarom ook de hulp van de andere Arabische landen: “Arabische en Islamitische landen moeten stoppen met olie, gas en voedsel naar Israël te sturen”. Over een aanval van Israël op Libanon zei Nasrallah dat dat “het domste is wat Israël kan doen”.

Tegen het einde van zijn toespraak sprak Nasrallah ook de Palestijnen aan: “Sinds het begint van de resistentie staan we sterk, vechten we. En dit blijven we doen. We hebben tijd nodig maar we zullen overwinnen.”

Op hetzelfde moment reageerde ook de Israëlische premier Benjamin Netanyahu op de rol van Hezbollah. Hij zei dat er geen staakt-het-vuren kan zijn zolang de Israëlische gijzelaars niet zijn vrijgelaten. “Ik zou ook zeggen tegen onze vijanden in het noorden: test ons niet, jullie zullen zwaar betalen”, zei hij over zijn vijanden in Libanon. Hij gaf ook aan dat zijn troepen overal met volle kracht opereren.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht