ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Ietwat beter nieuws vanuit de Gazastrook

Er is een voorlopig akkoord tussen Israël en Hamas onderweg om de gevechten eventjes te pauzeren.
door Tsenne Kikke - zondag 19 november 2023 8:07

1) Er zou een voorlopig akkoord zijn tussen Israël en de Palestijnse radicale organisatie Hamas over een pauze van de gevechten gedurende vijf dagen; dit, dankzij bemiddeling van de Verenigde Staten. De partijen zouden afgesproken hebben om tientallen gijzelaars – vrouwen en kinderen die vastgehouden worden in Gaza - vrij te laten in ruil voor de pauze. De vrijlating zou één van de volgende dagen gebeuren.

2) In Tel Aviv in Israël zijn gisteren honderden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen de oorlog in de Gazastrook. Het zou gaan om een eerste dergelijke manifestatie sinds het begin van de gevechten op 7 oktober. Er waren zowel joodse als Arabische Israëli’s aanwezig. “Oog om oog en we zijn allemaal blind”, stond op een van de borden, of “Oorlog heeft geen winnaars”. De betogers riepen ook op tot de vervanging “van de slechtste regering in de geschiedenis van Israël”. Ze willen een onmiddellijk staakt-het-vuren en een tweestatenoplossing.

De manifestatie was een initiatief van de linkse Chadash-beweging. Aanvankelijk was de betoging verboden, maar de organisatoren konden toch toelating bekomen na een procedure voor het Hooggerechtshof, al werd het aantal deelnemers wel beperkt.

3) Joe Biden vindt dat de Palestijnse Autoriteit uiteindelijk de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever moet besturen na de oorlog tussen Israël en Hamas. De autoriteit leidt nu alleen de Westelijke Jordaanoever, waar ook veel Israëlische kolonisten zich hebben gevestigd.

“In ons streven naar vrede moeten de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever worden herenigd onder één bestuursstructuur, uiteindelijk onder een gerevitaliseerde Palestijnse Autoriteit, terwijl we allemaal werken aan een tweestatenoplossing”, stelde Biden in een opiniestuk in 'The Washington Post'. “Er mag geen gedwongen verplaatsing van Palestijnen uit Gaza plaatsvinden, geen herbezetting, geen beleg of blokkade en geen vermindering van het grondgebied.”

4) De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, heeft Israël donderdag opgeroepen dringende maatregelen te nemen om een einde te maken aan het geweld van joodse kolonisten tegen de Palestijnse bevolking op de bezette Westelijke Jordaanoever. Dat deed hij in een telefoongesprek met de Israëlische oppositieleider Benny Gantz.

Blinken benadrukte de dringende noodzaak van concrete maatregelen om de spanningen op de Westbank te verminderen en wees daarbij op het stijgende aantal gewelddaden door de kolonisten.

Daarnaast had hij ook met Gantz een gesprek over de diplomatieke inspanningen om de vrijlating van de Israëlische gijzelaars in de Gazastrook te bekomen. Volgens Israël ontvoerde de islamistische beweging Hamas na de moordpartijen op 7 oktober zo’n 240 personen uit Israël naar Gaza.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht