ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Het Israëlische leger bestormde het Al-Shifa ziekenhuis

… waar er geen Hamas strijders bevonden?
door Tsenne Kikke - woensdag 15 november 2023 19:22

"Er is In Gaza geen enkele plek, geen enkele schuilplaats, geen enkel toevluchtsoord dat Israël niet zal bereiken," verklaarde Benjamin Netanyahu vandaag, terwijl het Israëlische leger zijn grondoffensief verderzette in het grootste ziekenhuis van Gaza.

In de nacht van dinsdag op woensdag drong het Israëlische leger het Al-Shifa ziekenhuis binnen voor een, naar eigen zeggen, 'precieze en gerichte operatie tegen Hamas'. Volgens Israël hebben Hamasstrijders het 'kloppende hart' van hun operaties gevestigd in tunnels onder het ziekenhuis. Hamas ontkent dat.

De Israëlische claim dat Hamas het Al-Shifa ziekenhuis als uitvalsbasis gebruikt, is 'een grote leugen'. Dat zei dokter Ahmed El Mohallalati, die in het ziekenhuis werkt. Tegenover Reuters deed hij telefonisch verslag van de Israëlische inval in het ziekenhuis. "Het geluid van het onophoudelijk schieten was verschrikkelijk. We realiseerden ons dat er tanks rond het ziekenhuis reden. Een van de tanks reed het ziekenhuisterrein op via de oostelijke toegangspoort. De soldaten parkeerden voor de spoed-afdeling."

El Mohallalati bevestigde dat de leiding van het ziekenhuis was ingelicht over de op handen zijnde inval. Het personeel bleef van de ramen weg en zocht dekking tegen Israëlisch geweervuur. In zekere zin is de komst van de Israëlische troepen ook een opluchting, zei hij. Er is in elk geval een 'eindpunt' bereikt, met de troepen op het ziekenhuisterrein in plaats van in de omgeving ervan. In het gebouw waar El Mohallalati zich bevond, waren de soldaten nog niet doorgedrongen. Tijdens de beschietingen is één van de gebouwen beschadigd geraakt. In de muur is een groot gat ontstaan. "Ze mikten bewust op het ziekenhuis". De dokter was niet bezorgd dat er zich in het ziekenhuis gevechten zouden afspelen, omdat er zich volgens hem geen Hamas-strijders bevinden.

Het leger zei babyvoeding, medische bevoorrading en couveuses te zullen leveren. Arabisch sprekende soldaten moeten ervoor zorgen dat die spullen goed terechtkomen. Het leger zou ook medici ter beschikking stellen, die getraind zijn om te werken in een 'complexe en gevoelige omgeving'. De Israëlische strijdkrachten bleven benadrukken Hamas te willen uitschakelen, dat vanuit het ziekenhuis militaire operaties ten uitvoer zou brengen. Niet enkel dokter Ahmed El Mohallalati ontkende dat, maar ook de medische staf van het ziekenhuis.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht