ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

In de Gazastrook lopen de spanningen hoog op…

'Gaat Israël Gaza met grondtroepen overrompelen?', is de vraag op eenieders lippen.
door Tsenne Kikke - zaterdag 14 oktober 2023 5:15

'Gaat Israël Gaza met grondtroepen overrompelen?', is de vraWe leven in een knettergekke wereld en momenteel heerst waanzin in Israël/Palestina, op de plek die ze het 'Heilige Land' noemen. Ondertussen zijn er alleen al in de afgelopen week meer dan 3.600 Palestijnen en Israëli's gedood en meer dan 8.000 gewond geraakt.

"Niets rechtvaardigt de afschuwelijke moorden en ontvoeringen van honderden Israëlische burgers door toedoen van Hamas of andere verzetsgroepen. Niets rechtvaardigt de wraakzuchtige Israëlische reactie die al duizenden Palestijnse burgers heeft gedood en voedsel, brandstof, water en elektriciteit heeft afgesneden voor de 2,2 miljoen mensen die in Gaza wonen. Vaak openen de grootste tragedies in de geschiedenis de grootste mogelijkheden voor een nieuw soort toekomst. Dat moet hier het geval zijn, dat moet nu het geval zijn, want dit kan zo niet doorgaan. Er is geen toekomst op deze weg, alleen de dood," schreef iemand.

Met duizenden Israëlische en Palestijnse burgers die de afgelopen week alleen al zijn afgeslacht, waarbij de totale black-out en bombardementen op burgers in Gaza dit moment plaatsvinden, waarbij Israëlische regeringsfunctionarissen openlijk in genocidale termen spreken, en met Amerikaanse oorlogsschepen die de Middellandse Zee binnentrekken, is de permanente oorlog overgegaan in een angstaanjagende, nieuwe en nog gewelddadigere fase - en, niemand weet precies wat er zal gebeuren. Ook niet met de 300-tal gegijzelde burgers...

Het Israëlische leger meldde dat voor het eerst grondtroepen, inclusief tanks, in de Gazastrook zijn binnengevallen om bepaalde plaatsen van terroristen en potentieel aanwezige wapens te ontdoen. Of dit het begin is van het nakende grondoffensief en op welke schaal die raids gebeurd zijn, is nog niet duidelijk.

Tevens heeft het Israëlische leger buitenwijken van verschillende grensplaatsen in het zuiden van Libanon onder vuur genomen, nadat het al eerder tot een ontploffing kwam aan een hek op de grens tussen de twee landen. Een woordvoerster van het Britse persbureau Reuters bevestigde dat cameraman Issam Abdallah daarbij gedood werd en twee andere Reuters-journalisten raakten gewond. Op beelden vanuit de regio die Reuters aan het livestreamen was, is te horen dat een vrouwenstem herhaaldelijk en in paniek "fuck" en "wat is er gebeurd, ik voel mijn benen niet meer" schreeuwt.

Israël zou akkoord gaan met de oprichting van veilige zones voor Palestijnen op de Gazastrook. Vrijdagochtend liet het Israëlische leger weten dat 1,1 miljoen Palestijnen in de Gazastrook voor hun eigen veiligheid en bescherming binnen 24 uur uit het noorden moesten vertrekken, en zich naar het zuiden te verplaatsen. De bedoeling is om burgerbevolking van Hamas te scheiden. Nochtans riep Amerika op om het bevel in te trekken. Maar in een korte reactie riep Hamas de inwoners van Gaza op om ‘standvastig in hun huizen’ te blijven. "Sta sterk tijdens deze walgelijke psychologische oorlog," klonk het.

Ook is het niet realistisch. "Het is onmogelijk om dergelijke verplaatsing te doen zonder vreselijke humanitaire gevolgen," waarschuwde de woordvoerder van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Volgens zijn collega bij de WHO kunnen alle ziekenhuispatiënten in die tijdspanne onmogelijke geëvacueerd worden. "Voor hen is dit de facto een doodsvonnis."

De Russische president Vladimir Poetin noemde de belegering van de Gazastrook door het Israëlische leger onacceptabel. Hij vergeleek de situatie in Gaza met de belegering van Leningrad door de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog. "We begrijpen de logica van de gebeurtenissen, maar ondanks het geweld van beide kanten moeten we aan de burgerbevolking denken", zei hij. Israël werd volgens de Russische leider getroffen door een ongeziene aanval. Toch vond hij dat Israël "op grote schaal en behoorlijk wreed" reageerde. "We moeten een manier vinden om uit deze situatie te geraken. Volgens mij kan bemiddeling een oplossing zijn", aldus Poetin, die eerder al de hulp van Moskou aanbood. Hij oordeelde dat een grondoffensief van Israël in Gaza "absoluut onaanvaardbare verliezen onder burgers" zou veroorzaken.

De Libanese militie Hezbollah beweerde volledig voorbereid te zijn om tegen Israël in te grijpen; dit, van zodra  “de tijd rijp is”.

Zon, Maan en planeten dringen, maar dwingen niet: een Zoekplaatje voor de eclectici onder ons...

"Wat is oorlog?", vroeg George Ivanovitsch Gurdjieff in het jaar 1916 aan het aanwezige publiek, en kwam zélf met het volgende antwoord af: "Oorlog is het gevolg van planetaire invloeden. Ergens daarboven zijn twee of drie planeten te dicht bij elkaar gekomen; daardoor ontstaat er spanning. Hebt u nooit gemerkt hoe u helemaal gespannen raakt als iemand op een smal trottoir vlak langs u heen gaat? Dezelfde spanning ontstaat er tussen planeten. Voor hen duurt ze misschien maar enkele seconden. Maar hier op Aarde beginnen de mensen elkaar te doden en gaan daarmee wellicht jaren lang door. Zij menen op dat ogenblik dat zij elkaar haten; of misschien dat zij elkaar moeten doden voor een of ander verheven doel; of dat ze iets of iemand moeten verdedigen en dat dit iets heel nobels is; of iets anders van die aard."

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht