ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoeveel gegijzelden zullen het er in Gaza levend vanaf brengen?

… want de bombardementen blijven voortduren.
door Tsenne Kikke - dinsdag 10 oktober 2023 2:40

Volgens de krant 'De Standaard' is het gemakkelijk om Hamas te veroordelen, maar het geweld komt wel ergens vandaan. De kiem ligt in de pertinente weigering van Israël om dit zeventig jaar durende conflict op te lossen. Dat staat los van de rol die Iran en het Libanese Hezbollah spelen, en los van de vraag of en hoe Hamas gebruikt wordt op het geopolitieke niveau. Zeventig jaar al lijden de Palestijnen onder bezetting, discriminatie, onderdrukking. De kolonisten konden jarenlang Palestijnen uit hun huizen verdrijven en Gaza groeide uit tot een verstikkende gevangenis. De Osloakkoorden in de jaren 90 waren een aanzet om het Israëlisch-Palestijnse conflict op te lossen. In 1995 was de Palestijnse hoop weer vervlogen. Een Joodse extremist vermoordde premier Yitzhak Rabin, toen de Israëlische architect van het akkoord.

Cynisch genoeg zullen het net de Palestijnen uit Gaza zijn die uiteindelijk de hoogste prijs zullen betalen voor wat Hamas heeft ontketend. Want de reactie van Israël zal meedogenloos hard zijn. De aanval heeft veel weg van een actie van de wanhopigen. Of die ertoe zal leiden dat de situatie van de Palestijnen erop vooruitgaat, is nog maar de vraag.

Zoals je waarschijnlijk weet, vielen er aan beide zijden al vele honderden doden, en die dodentol zal naar verwachting nog verder oplopen. Het Israëlische leger zei in een update dat meer dan 900 Israëli's omgekomen waren en er ruim 30 mensen in Gaza gegijzeld worden. Daarnaast zijn 2.616 Israëlisch gewond geraakt. Als vergeldingsmaatregel heeft Israël sinds 7 oktober in de Gazastrook en op de Westelijke Jordaanoever ook al minstens 704 Palestijnen omgebracht, onder wie 143 kinderen en 105 vrouwen.

Ondertussen bespreken de Amerikaanse legerleider Charles Brown Jr en zijn Israëlische tegenhanger Herzi Halevi welke stappen er ondernemen moeten worden om de militaire positie van de VS in de regio te versterken. Wel is er geen intentie is om Amerikaanse soldaten Israël binnen te sturen. Anderzijds zal er aan Israël, onder andere, luchtverdediging en munitie worden geleverd.

Hamas staat open voor besprekingen over een mogelijk bestand met Israël, omdat het "zijn doelen heeft bereikt", beweerde een hoge functionaris. Maar, volgens Benjamin Netanyahu heeft Israël geen andere keuze dan in Gaza een grondoperatie tegen Hamas op te starten. "We moeten naar binnen. We kunnen nu niet onderhandelen", zei hij. “We zijn nog maar net begonnen Hamas aan te vallen”, aldus Netanyahu. "Wat we de komende dagen met onze vijanden zullen doen, zal generaties lang bij hen nazinderen." En Netanyahu beloofde “alles te doen” voor degenen die in Gaza gevangen worden gehouden, en voegde eraan toe: "Aan het einde van de oorlog zullen onze vijanden weten dat het een verschrikkelijke vergissing was om Israël aan te vallen."

Het leger viseerde al onder meer wapendepots, tunnels en een Hamas-commandocentrum dat zich in een moskee zou hebben bevonden. Ook werd er een ontmoetingsplaats en een gebouw van leden van de Islamitische Jihad getroffen. Vooral hoge gebouwen moeten eraan geloven, gewoonweg om te vermijden dat Hamas vanuit de hoogten de soldaten, die eerstdaags de grondinvasie zullen uitvoeren om elke Hamas aanhanger te doden, zouden kunnen liquideren. En, afgelopen nacht zouden er vier Palestijnse ambulances zijn aangevallen. De voertuigen zijn daarbij buiten dienst geraakt. Het enige ziekenhuis van de stad Beit Hannoun zou bovendien buiten dienst zijn na een bombardement. "En dan blijft er nog het gebrek aan elektriciteit, waardoor het leven van alle gewonde en zieke mensen in gevaar is", klonk het.

Het is duidelijk dat naast de gewone burgers ook de gegijzelden vanwege de Israëlische bombardementen groot gevaar lopen. Bij de raketaanvallen op Palestijns grondgebied zijn er nu al vier van omgekomen. Bovendien dreigde Hamas om ze te executeren als Israël doorgaat met het bombarderen en doden van burgers. De beelden van hun executie dreigen ze te openbaren. De groep beweerde meer dan 100 gegijzelden vast te houden.

Maar, ondanks de moeilijke omstandigheden slaagde het Israëlische leger er al in om enkele gegijzelden te bevrijden. Tevens vroeg Israël om de plaatsen door te geven waar die zich bevinden, teneinde ervoor te zorgen dat die niet worden gebombardeerd. Vreemd, nietwaar? Alsof Hamas niet beseft dat die info zal worden gebruikt om ze te kunnen bevrijden...

 - Images of Israelis who were missing or were known to be abducted... -

Nabericht

In een interview met Associated Press zei Ali Barakeh, een van de leiders van de Palestijnse beweging Hamas, die in Beiroet  in ballingschap leeft, dat zijn beweging zich voorbereidt op een lange oorlog met Israël. “We zijn klaar om met alle scenario’s om te gaan en hebben een arsenaal aan wapens en raketten waarmee we lang verder kunnen. We zijn klaar voor een lange oorlog met Israël. We zullen het leven in de zionistische entiteit tot stilstand brengen als de agressie op Gaza niet stopt.”

Nog volgens Barakeh was de aanval op Israël gepland door een zestal topcommandanten van Hamas in Gaza en waren zelfs de naaste bondgenoten niet op de hoogte van de timing. Hij ontkende dat Iraanse veiligheidsfunctionarissen bij het plannen hielpen, of het startsein gaven tijdens een bijeenkomst in Beiroet vorige week. Volgens hem was niemand van de Hamas-leiding vorige week in de Libanese hoofdstad. Bondgenoten als Iran en de Libanese Hezbollah zullen zich wel “bij de strijd aansluiten als Gaza wordt onderworpen aan een vernietigingsoorlog”.

De mensen die gegijzeld zijn, wil Hamas gebruiken om alle Arabieren uit Israëlische gevangenissen vrij te krijgen, en om de vrijlating te vragen van sommige Palestijnen die in gevangenissen in de VS zitten wegens het financieren van Hamas.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht