ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

'What is a woman' van Matt Walsh zorgt voor heel wat opschudding

Twitter-toplui stapten op nadat Musk anti-trans film promootte…
door Tsenne Kikke - zaterdag 3 juni 2023 19:09

Elon Musk zorgt, in zijn laatste dagen als ceo van Twitter nog steeds voor heel wat opschudding. Op Twitter promootte hij een controversiële documentaire nadat de verspreiding ervan door zijn eigen personeel was beperkt. Drie toplui stapten daardoor op, waaronder Ella Irwin, hoofd ‘Trust and safety’.

De toplui, die betrokken waren bij de moderatie en het beschermen van adverteerders, verlieten het bedrijf na een incident rond de documentaire 'What is a woman' van de uiterst-rechtse opiniemaker Matt Walsh. Die documentaire wordt door velen als anti-trans beschouwd.

De conservatieve website 'The Daily Wire' was van plan de documentaire op Twitter te promoten, maar botste daarbij op de moderatoren van het platform. Die voorzagen de film van een waarschuwing en beperkten de verspreiding ervan.

Dat leek in overeenstemming te zijn met de benadering die Elon Musk voorstaat, zijnde: ‘freedom of speech, not reach’-boodschappen die haatdragend zijn maar niet illegaal. Ze mogen blijven staan maar de verspreiding ervan wordt ingeperkt.

Maar toen hij daarover werd aangesproken door de co-ceo van 'The Daily Wire', tweette Musk: ‘Dit was een vergissing door verschillende mensen bij Twitter.’ Musk tweette nog dat er geen advertenties naast de video zouden worden getoond.

Op vrijdag tweette Musk zelf een link naar de video, met als commentaar: ‘Elke ouder zou dit moeten bekijken’. Musk is zelf ouder van zijn transdochter Vivian Jenna Wilson. Zij verbrak vorig jaar alle banden met Musk.

Op dezelfde dag verliet Ella Irwin het bedrijf. Ook twee medewerkers die verantwoordelijk waren voor 'brand safety' - zorgen dat advertenties niet getoond worden bij controversiële inhoud - stapten op, of werden ontslagen. Ella Irwin bekleedde haar functie nog maar sinds november, toen haar voorganger opstapte na een botsing met Musk.

Elon Musk heeft vorige maand Linda Yaccarino benoemd als nieuwe ceo van Twitter, maar zij is nog niet in functie.

In een recente aflevering van zijn podcast, 'The Matt Walsh show', zei Walsh: "Alle initiatieven voor diversiteit zijn anti-blanke initiatieven." Hij noemde diversiteit ‘een anti-blanke samenzwering'.

Precies 10 jaar geleden schreef ik al iets over dit thema, waaronder...

Vrije meningsuiting?

Tegenwoordig is het begrip 'vrije meningsuiting' praktisch onbestaand. Je kunt niets schrijven zonder het gevaar te lopen om - zoals in dit geval - het woordje 'homofoob' naar het hoofd geslingerd te krijgen. In de jaren '50-'60 van de vorige eeuw was het ondenkbaar dat homo's massaal op straat kwamen. Vandaag de dag zijn ze met zovelen, dat - dankzij de politici, die stemmen nodig hebben - homofilie als iets normaals wordt aanvaard, en zelfs aan de opkomende jeugd 'als iets natuurlijks' wordt verkondigd. Toegegeven: indien je de mensheid op hetzelfde niveau als het dierenrijk plaatst, heeft men groot gelijk.

Toch is het een aanvaarding, gebaseerd op een trekken en duwen. Anders gezegd: sommige landen aanvaarden het vandaag de dag niet, morgen misschien wel, om dan weer op hun eerste standpunt terug te komen. Veel hangt dus af van hoe men het woordje 'evolutie', in tegenstelling tot 'involutie', vertaalt.

Eén op zeven?

Wereldwijd zijn er - naar het schijnt - al ongeveeer 1 miljard homo's, lesbiennes, biseksuelen, transgenders, travestieten, en zo meer - zijnde: 1/7e van de wereldbevolking. En al die stervelingen hebben stemrecht, hetgeen betekent: dat men vroeg of laat toch zal moeten buigen, en huwelijken toelaten van zodra politieke partijen, die ze goedkeuren, aan de macht komen, en zich aan hun verkiezingsbelofte houden.

- En ja: momenteel zijn we 10 jaar verder 'geëvolueerd'. Toch ben ik blij te lezen dat de vraag "Wat is een vrouw?" eindelijk eens aan de kaak wordt gesteld. Losstaande van wat ik schreef...: wat is volgens jou daarop het juiste antwoord, of antwoorden? Bijvoorbeeld: "Een vrouw is een man zonder piemel?"...

Noteer daarbij wel dat als iemand aanvoelt dat hij een vrouw of Napoleon is, het gevolg kan zijn van zijn gedachtengang of verbeeldingswereld, dat denken geen echt weten is, dat een mens een lichaam heeft, maar het niet hoeft te 'zijn', et cetera, et cetera. 'k Zou er een boek over kunnen schrijven, maar waarom? Die zijn er met betrekking tot Zelf-kennis toch al...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht