ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

“Niemand promoot genderidentiteit, niemand ontkent dat man en vrouw bestaan”

Koepelorganisatie reageert op uitspraken Tom Van Grieken…
door Tsenne Kikke - donderdag 6 juni 2024 18:17

Çavaria, de koepelorganisatie van holebi- en transgenderverenigingen, reageerde op de uitspraken van Tom Van Grieken over genderidentiteit met: “Het belangrijkste blijft altijd dat je iemand wil begrijpen en erkennen. Intussen weten we dat niet iedereen in het biologische hokje ‘man’ of ‘vrouw’ past. Toch verheft Vlaams Belang die twee genderidentiteiten tot de enige echte. Genderidentiteit gaat over jouw persoonlijke ervaring. Voel jij je 100% man of vrouw? Voel je je beide of geen van beide? Daarin bestaat veel diversiteit. De wetenschap bewijst dat. Maar genderdiversiteit wordt niet ‘naar voren geschoven’. Niemand promoot iets. Niemand ontkent dat man en vrouw bestaan. Niemand zegt dat kinderen alle varianten van genderbeleving moeten leren of zich ‘moeten bekeren’. Wat wij en anderen wel benadrukken, is dat niet iedereen zich man of vrouw voelt en dat het belangrijk is om daar de juiste informatie over te geven. Want de wetenschap toont aan dat mensen die met hun genderidentiteit worstelen en niet de nodige én juiste info vinden meer zelfdodingsgedachten hebben en in het ergste geval ook zelfdodingspogingen ondernemen.”

Aanpassen

Tom Van Grieken zei herhaalde malen in debatten dat de samenleving zich niet moet aanpassen aan mensen die man noch vrouw zijn. Çavaria vroeg zich af waarom. “Onze samenleving komt namelijk veel andere mensen wel tegemoet. Je kan een kinderwens ook als een gevoel zien, maar voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen zijn er fertiliteitsklinieken. Godsdienstbeleving is ook een individueel gevoel, erkende godsdiensten krijgen staatssteun. In die gevallen willen we als samenleving mensen erkennen in hun identiteit. Waarom willen we dat niet voor non-binaire mensen?”

Çavaria vroeg dan ook om trans en non-binaire mensen beter te ondersteunen en pleitte voor de afschaffing van zichtbare genderregistratie op de identiteitskaart. “Daarnaast is er ook betere zorgverlening nodig voor trans personen”, vond de organisatie. “Er zijn meer middelen nodig zodat meer ziekenhuizen toegankelijke trans zorg kunnen bieden, zoals gespecialiseerde psychosociale begeleiding. Die extra financiering moet ook wachttijden verminderen, zodat trans personen sneller de nodige zorg krijgen. Eigenlijk zou er een gemeenschappelijke visie over trans zorg moeten komen onder genderteams en zorgverleners.”

“Intussen kunnen kleine dingen wonderen doen. Je kan iemand vragen hoe die aangesproken wil worden, net zoals je iemand vraagt hoe je zijn naam uitspreekt. Je kan jouw voornaamwoorden in je e-mailhandtekening zetten, zodat iemand anders voelt dat er ruimte is om open te zijn over zijn genderidentiteit. Je kan een inclusief toilet voorzien waar je de faciliteiten zo organiseert dat iedereen voldoende privacy heeft: trans mensen, maar ook mannen, vrouwen, vaders die de pamper van hun baby moeten verversen, mensen die met een begeleider naar het toilet gaan. Het belangrijkste blijft altijd dat je iemand wil begrijpen, erkennen en naar een oplossing wil zoeken."

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht