ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

In scholen kinderen en jongeren over genderideologie onderwijzen?

Over het thema 'gender' in de politieke wereld…
door Tsenne Kikke - woensdag 5 juni 2024 15:41

Op zondag 9 juni 2024 trekken de stemgerechtigde inwoners van België voor het eerst in vijf jaar nog eens naar de stembus. Er staat heel wat op het spel want er wordt op die dag voor zowel het Federale, het Vlaamse als het Europese Parlement gekozen.

In België zijn vrouwen sinds 1921 verkiesbaar in het parlement. Maar, stel je maar eens voor dat alle mannelijke politici zich tot 'vrouw' laten ombouwen, waardoor de evenwichtige deelname van mannen en vrouwen aan de Belgische politiek in gedrang komt.. Kunnen vrouwen dan eveneens gedefinieerd worden als: 'mannen zonder piemel'? (grapje!)

Ik schreef al eerder dat tegenwoordig het begrip 'vrije meningsuiting' praktisch onbestaand is. Je kunt niets schrijven zonder het gevaar te lopen om, bijvoorbeeld, het woordje 'homofoob' naar het hoofd geslingerd te krijgen. In de jaren '50-'60 van de vorige eeuw was het ondenkbaar dat homo's massaal op straat kwamen. Vandaag de dag zijn ze met zovelen, dat - dankzij de politici, die stemmen nodig hebben - homofilie als iets normaals wordt aanvaard, en zelfs aan de opkomende jeugd 'als iets natuurlijks' wordt verkondigd. Toegegeven: indien je de mensheid op hetzelfde niveau als het dierenrijk plaatst, heeft men groot gelijk.

De mens is nu eenmaal een gecompliceerde diersoort. De primatoloog Frans de Waal heeft al talloze publicaties op zijn naam staan over zijn onderzoek naar mensapen. "Sociaal en emotioneel gezien zijn wij gewoon apen, grote mensapen. Wat ons onderscheidt zijn taal, technologie en cultuur. Maar als het gaat om onze capaciteit om te reageren op de ander, te houden van of juist om te haten, te proberen en te domineren, zijn wij hetzelfde als mensapen, " zei hij.

Ouders gaan er meestal van uit dat het gender van hun kind overeenkomt met het geslacht bij de geboorte. Naarmate een kind zich ontwikkelt, kan het voorkomen dat het zich op een andere wijze gaat identificeren. En zo belanden we opnieuw bij het thema 'gender'...

Reeds eerder deed paus Franciscus forse uitspraken over genderidentiteit. "Vandaag de dag is een grote vijand van het huwelijk de gendertheorie. Er is een globale oorlog gaande, die het huwelijk tracht te vernietigen... Ze vernietigen het niet met wapens, maar met ideeën. Het zijn bepaalde ideologische manieren van denken die het aan het vernietigen zijn. We moeten ons verdedigen tegen ideologische kolonisaties."

Tijdens de terugvlucht naar Rome vertelde de hij over zijn ontmoeting met een katholieke Franse vader, wiens 10-jarige zoon op de vraag wat hij later zou willen worden het antwoord 'vrouw' gaf. Volgens de vader had hij die gedachte op school opgedaan, nadat hij daarover iets in een schoolboek had gelezen. Het thema was 'geslachtstheorie'.

"Dit is tegen de natuurlijke gang van zaken," antwoordde de paus daarop. "Dat iemand zich zo voelt, is één ding. Erover les geven, is een ander ding. Men leert alle kinderen aan dat ze zomaar hun geslacht kunnen kiezen! Er moet een onderscheid worden gemaakt tussen deze neiging, de optie en zelfs geslachtsverandering, enerzijds, en iets over deze dingen op school aanleren, en daardoor wijzigingen aan mentaliteiten aanbrengen, anderzijds. Dit is wat ik ideologische kolonisatie noem."

Daarmee doelde hij op voorwaarden die tegen de leer van de Kerk en het christelijk mensbeeld ingaan. Als voorbeeld van ideologische kolonisatie haalde hij een initiatief van het Argentijnse ministerie van Onderwijs aan. Zo zouden scholen subsidies krijgen om nieuwe lokalen te bouwen als ze gendertheorieën zouden integreren in het lessenpakket... Maar, ik ben aan het afdwalen, sorry! Toch komen we er onmiddellijk op terug...

Tijdens het groot verkiezingsdebat op VTM kwam het dinsdagavond tot een clash tussen Tom Van Grieken en Petra De Sutter aangaande genderidentiteit. Van Grieken herhaalde dat er volgens hem in het onderwijs geen plaats en tijd is om kinderen en jongeren te onderwijzen over genderideologie. “De transgenderkoek wordt nu al gebruikt in het onderwijs. Er wordt nu al gesproken over genderfluïditeit en het non-binaire. Alle partijen willen dat het al in de kleuterklas gaat over genderideologie. Gaan we onze leerkrachten daar ook nog eens mee belasten? Wij geloven niet in genders. Enkel in mannen en vrouwen.”

Transvrouw Petra De Sutter voelde zich in haar wiek geschoten en benadrukte dat het hier niet om geloof, maar om wetenschap draait. “Er zijn mensen die zich anders voelen dan wat het lichaam zegt. Dat is wetenschap. Dat heeft niet met geloven te maken. Wat u zegt is je reinste nonsens. En het gevaar is dat men daar een ideologie op baseert, die gevolgen heeft voor mensen die in die situatie zitten. En dat men rechten in vraag stelt. Zodra u de kans hebt, gaat u die ook terugdraaien, net zoals gelijkgezinden in Europa dat nu al doen. Ik maak mij grote zorgen. Vlaams Belang toont zijn ware gelaat.”

Reeds eerder zei Tom Van Grieken in een interview met De Morgen: “Ik zal Petra als een vrouw behandelen in de omgang en met 'haar' aanspreken. Maar ze is biologisch een man. Je mag je ombouwen op eigen kosten, kleden zoals je wilt, leven en laten leven. Maar het is voor mijn partij een brug te ver als uit dat individuele gevoel algemene rechten worden gepuurd." Hij vergeleek het met iemand die zich oud voelt. “Als ik me 75 voel, heb ik toch ook geen recht op pensioen? Je kan je geen andere leeftijd toe-eigenen, maar wel een ander geslacht. Ik vind dat allemaal zo gek.”

Objectum seksualiteit

Och, zo heb je mensen wiens breinen hen dwingen om verliefd te worden op de Eiffeltoren, hun wagen, et cetera - een thema, waarover ik het eerder meermaals heb gehad. Naar het schijnt is het geen ziekte, maar een andere manier om seks en liefde te beleven... Loop maar eens met de inhoud van zo'n brein in zo'n lichaam rond. :-)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht