ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Bestaat Ghost Sex daadwerkelijk?

Ghost Sex is een fenomeen waar vooral vrouwen last van kunnen hebben.
door Tsenne Kikke - zaterdag 12 januari 2019 17:48

In 1982 verscheen de film 'The Entity' waarin het waargebeurd verhaal van Carla Moran werd naverteld. Haar ware naam was Doris Bither. In haar leven had ze een aantal mislukte huwelijken en relaties te verwerken gekregen. Zo was ze moeder van 4 kinderen, allemaal van verschillende vaders. Alleenstaande moeder zijnde, en 4 kinderen te moeten ondersteunen, was meer dan wat ze aankon. Ze was dan ook arm en leefde onder stressvolle omstandigheden.

Die vrouw beweerde dat ze meermaals door een onzichtbaar iets werd verkracht. Totaal aangeslagen zocht ze hulp, maar familie en vrienden geloofden haar niet en dachten dat ze geestelijk gestoord was. Ze zocht hulp bij paranormale experts, en die kwamen er natuurlijk achter dat er wel degelijk boosaardige bovennatuurlijke krachten aan het werk waren...

In 2013 was het pop superster Kesha, en een jaar later was het de beurt aan de actrice Natasha Blasick, de ster uit "Paranormal Activity 2' - die naar voren kwam om te praten over haar seksuele ervaringen met geesten.

Tijdens een interview in de Britse "This Morning"-show en achteraf geciteerd in de "New York Daily News" beschreef Blasick haar paranormale minnaar: "De geest ging op mij liggen. Ik kon voelen dat iemand me aanraakte, hoe de handen tegen mijn wil in tegen me duwden, en ik voelde het gewicht van het lichaam bovenop me. Ik kon niemand zien, maar ik voelde de druk, de energie, de warmte die in verschillende richtingen uitstraalde. In het begin was ik erg in de war - doch, toen ik besloot mezelf te ontspannen, was het plezierig. Ik heb er echt van genoten." Ze was zelfs verrukt toen de onzichtbare entiteit een maand later nogmaals een bezoekje bracht.

Beweren dat je sexy-tijd met geesten kunt doormaken, is zeldzaam maar niet ongehoord. In zijn boek 'The Terror that Comes in the Night' schatte folklorist David J. Hufford dat ongeveer 15 procent van de mensen op een bepaald moment in hun leven, vaak met een seksueel element, door een onbekende entiteit in hun slaap wordt 'lastig gevallen'. In een radio-interview in 2012 met 'Ryan Seacrest' vertelde popster Kesha over de inspiratie voor haar lied 'Supernatural', wat betekende: 'een sexy tijd met een geest doorbrengen'.

Het fenomeen wordt spectrofilie genoemd...
 

Hoewel het onmogelijk is om te weten wat Kesha, Blasick en anderen precies hebben ervaren, kunnen sommige psychologische verschijnselen wel degelijk op het scherm van ons brein, waarop indrukken in beelden worden vertaald, de illusie projecteren van een seksuele, spookachtige minnaar. Daarom hoeft men niet geestelijk gestoord te zijn, tenzij men er zich aan vastklampt én men er extra leven inblaast. Deze ervaringen - soms angstaanjagend, soms sexy, maar altijd realistisch voor de persoon die ze ervaart - zijn het resultaat van normale hersenmispercepties en illusies.

Vaak ervaart men deze seksuele sensaties in het moment van inslapen, of tijdens het slapen zelf. Psychologen weten dat dit een tijd is waarin mensen kwetsbaar zijn voor algemene (en onschadelijke) hallucinaties - inclusief bovennatuurlijke seks. Weinig mensen, die door deze meest verleidelijke geesten, duivels of demonen, worden bezocht  klagen erover. In zeer veel gevallen gaat het om weduwen, die soms willen geloven dat hun overleden mannen terugkeren om datgene wat ze 'liefde' noemen met hun te bedrijven.

Dr. Ciaran O’Keeffe is een psycholoog die niet gelooft in spectrofilie. Zij onderzoekt paranormale verschijnselen, en volgens haar zijn de ervaringen te wijten aan slaapparalyse, of slaapverlamming. Dit is een slaapstoornis met als kenmerk dat de spieren vlak voor het na het in slaap vallen, of vlak voor het ontwaken, verlamd zijn. Slaapparalyse gaat vaak gepaard met hallucinaties (hypnagogische waarnemingsstoornissen) en druk op de borst.  Als deze verschijnselen samenvallen met erotische dromen, kan dat verward worden met spectrofilie.

Succubus versus Incubus

Lilith wordt vaak gezien als de moeder van alle succubi. Volgens Westerse middeleeuwse folklore is de succubus een vrouwelijke demon, of de een of andere boze geest, die een vrouwelijke menselijke vorm aanneemt om mannen te verleiden, meestal door geslachtsgemeenschap. Ze doet dat door seks met ze te hebben terwijl ze slapen. Van de succubus wordt gezegd dat zij sperma van een man neemt om het daarna bij een vrouw te impregneren. Anders gezegd: de succubus kan zich in een incubus transformeren, zijnde: de mannelijke variant van de succubus aannemen.

William Butler Yeats geloofde in een bepaalde boze vrouwelijke fee - bekend als de 'Lhiannon-shee van Ierland en het eiland Man' - die het leven van de mannen die ze verleidde, zou afvoeren.

In elk geval is er geen enkel wetenschappelijk bewijs voor het bestaan van spectrofilie, of het bestaan van geesten. Maar dat wil nog niet zeggen dat mensen dat niet kunnen ervaren.
 
Kortom: als je het zelf meemaakt, valt er weinig te vrezen, tenzij je in jouw brein akelige overtuigingen hebt toegelaten...

Een voorbeeldje...

Met dit fenomeen ben ikzelf weleens meermaals geconfronteerd geweest. De laatste maal 5 jaar geleden en de eerst maal in 1979 - een tamelijk 'zwaar geval' - toen ik nog voorzitter was van de vzw Psychon uit het Antwerpse Borgerhout.

Eén van de leden ervan uit Beveren-Waas, een tengere jongedame, klein van gestalte - laten we haar Lutgarde noemen - beweerde dat ze regelmatig midden in de nacht het bezoek kreeg van een duivelse demon die seksuele betrekkingen met haar had. En, in plaats van naar mijn raad te luisteren, geloofde ze eerder in de woorden van de inmiddels overleden Leon Theunis, die bevestigde dat demonen daadwerkelijk bestaan. Die man beweerde eveneens dat hij in rechtstreeks contact stond met Jezus en Onze Lieve Vrouw Maria. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij mensen aantrok die last hadden van hun verbeeldingswereld. Klik op deze link om er een voorbeeldje van te lezen.

Op 24/6/1979 viel er van Lutgarde een omslag in de brievenbus met daarin een briefje waarop de volgende woorden geschreven stonden...

"Ik schrijf u om mijn ontslagneming te melden uit de vereniging Psychon. Ondertussen heb ik reeds zoveel meegemaakt op bovennatuurlijke gebied, wat betreft God en O. L. Vrouw, dat ik geloof dat Leon Theunis, die boodschappen en verschijningen kreeg van Jezus en H. Maria, inderdaad geen valse profeet is.

Ik keer terug naar de oorspronkelijke leer van Jezus en zijn eerste volgelingen (niet naar hetgeen men er tegenwoordig van maakte). Vroeger heb ik reeds bewijzen gehad dat satan bestaat. Deze zal inderdaad lachen, als zelfs de priesters niet meer geloven dat hij bestaat, maar dat het kwade uit de mens zelf komt. Wat betreft ruimtemannetjes, geloof ik dat het materialisaties zijn van demonen om God dood te zwijgen, en de mensen te doen geloven dat goden kosmonauten zijn.

De wetenschap doen demonen van de hand met de uitleg, dat het angsten zijn, die vormen aannemen en nog kunnen spreken ook. Ofwel smeten ze er de rechter- en de linkerhelft bij, die tegen elkaar kunnen spreken.

Het is allemaal eenvoudiger, als je inderdaad kunt geloven dat een Hogere of Lagere sfeer op ons in kan werken via ons zenuwstelsel en onze zintuigen. Ik voeg hierbij nog een folderdje.

Nog veel geluk!!

Getekend M.-R. D. M.

Nooit heb ik van haar nog iets gehoord of gelezen, en hopelijk is ze achteraf niet in een krankzinnigengesticht beland, want haar verhalen met betrekking tot dat demonenbezoek waren niet aangenaam om te aanhoren, angstaanjagend zelfs. Vooral de beschrijvingen van de helse pijnen die ze daaronder leed. Naast een opname bestaat er, volgens mij, voor waandenkbeelden zelfs tot op vandaag de dag geen echte remedie.

Maar, is hier wel sprake van waandenkbeelden? Of, bestaan die demonen en andere boze geesten, net als duivels en engelen, echt? Misschien is het dan het beste wat een mens eraan kan doen om er, net als Natasha Blasick, gewoonweg van te genieten?...

En, wat 'mens' betreft: noteer dat spectrofilie in 99% van alle gevallen bij vrouwen voorkomt. Natuurlijk kunnen mannen dan weeral met andere 'paranormale' verschijnselen te maken krijgen.

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, weldra kan je je ook als eclecticus inschrijven!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht