ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dat Dries Van Langenhove stopt als Kamerlid in de Vlaams Belang-fractie hing reeds in de lucht

‘Het maakt hem helaas een nog groter gevaar voor onze democratie’, klonk het.
door Tsenne Kikke - zaterdag 4 februari 2023 18:54

Er kwamen verschillende reacties op het nieuws dat Dries Van Langenhove stopt als Kamerlid in de Vlaams Belang-fractie en zich meer zal toeleggen op zijn activisme en eigen mediakanaal. ‘Het maakt hem helaas een nog groter gevaar voor onze democratie’, zo tweette KULeuven-rector Luc Sels.

Ook CD&V-voorzitter Sammy Mahdi is niet onverdeeld gelukkig met de demarche van Van Langenhove. ‘Dat Dries Van Langenhove zich fulltime zal bezighouden met een racistische doctrine van haat en apartheid te verspreiden op sociale media ipv in het parlement, is niet meteen geruststellend’, tweette Mahdi.

Cas Mudde, de Nederlandse politieke wetenschapper die gespecialiseerd is in politiek extremisme en populisme, noemde Van Langenhove ‘de Belgische Thierry Baudet, een uiterst-rechts éénmansbedrijf in de traditie van Amerikaanse grifters als Charlier Kirk en Donald Trump’.

'De Standaard' schreef zaterdag een artikel over een aantal berichten van Van Langenhove op zijn Telegram-kanaal, onder meer over complottheorieën van de QAnon-beweging. Hij koppelde ook de dood van een Antwerps meisje bij drugsgeweld aan Orania, een Zuid-Afrikaans dorpje dat dweept met apartheid.

Zo stond er dat hij op 10 januari het volgende bericht stuurde: "Als een kind geen ijsjes kan verkopen in een bepaalde buurt, is het geen goede plaats om een ­gezin te stichten. In Orania kan dat in ieder geval wel. Waar is het bij ons fout gelopen?"

Van Langenhove postte zijn boodschap bij een filmpje van een blanke jongen in Zuid-Afrika, die vertelt dat hij in Orania wel nog ijsjes durft te verkopen, ­omdat hij niet bang is dat zijn fiets daar gestolen wordt. Orania staat bekend als het laatste dorp in Zuid-Afrika waar de geest van de apartheid en de rassenscheiding nog in leven wordt gehouden. Alleen witte Afrikaners zijn er toegelaten en het borstbeeld van Hendrik Verwoerd, de architect van het Zuid-Afrikaanse apartheidssysteem, staat er centraal.

Volgens Van Langenhove zelf is dat niet de reden waarom hij uit het parlement stapt. "Ik liep al een heel tijdje rond met het idee om mijn parlementair mandaat op te geven," klonk het.

‘Legaal of extralegaal. Wij zijn duidelijk: nooit met ons’, tweette Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert. Europees parlementslid Guy Verhofstadt vulde aan met: ‘Het promoten van samenzweringstheorieën, apartheid en leugens. Dit is extreemrechts vandaag de dag... nihilistisch en gevaarlijk... en we zullen nooit aan hen toegeven!’.

Het vertrek van Dries Van Langenhove als Kamerlid voor Vlaams Belang komt volgens mij niet helemaal als een verrassing, integendeel. Er waren voordien al signalen dat het tussen de partij en het populaire Kamerlid niet helemaal goed meer zat - en, achter de schermen was de partijtop al langer op zoek naar een elegante exit voor dat meest omstreden Kamerlid.

Weet je nog dat N-VA-voorzitter Bart De Wever op 11 december 2020 zei dat hij met Vlaams Belang wilde samenwerken als die partij grote kuis hield?... Indien je het vergeten bent, bekijk dan eens vanaf 9:37 opnieuw het filmpje op de pagina, getiteld: 'De Vlaming kan kiezen: het confederalisme of verarming' via deze link. Anders gezegd: het vertrek van Dries Van Langenhove hing dus al een geruime tijd in de lucht...

Maar achteraf ontkende partijvoorzitter Tom Van Grieken in alle toonaarden dat Van Langenhove’s vertrek een toegift richting N-VA was...

Toch is het nu afwachten of Bart De Wever - met behulp van Vlaams Belang - zijn confederalistische droom dan tóch zal kunnen najagen.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht