ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De IJzerwake promootte samenwerking N-VA-Vlaams Belang

IJzerwake: 'Regering beschikt over leven en dood met 38 zetels? Dan kunnen N-VA en VB onafhankelijk Vlaanderen uitroepen'
door Tsenne Kikke - dinsdag 1 september 2020 17:00

Eendracht Maakt Macht - Tweedracht Ontkracht

In België lopen er tussen de 11,5 miljoen mensen enkele duizenden rond die het reeds piepkleine België nog verder willen opsplitsen...

Die IJzerwake, de radicaal Vlaams-nationalistische jaarlijkse bijeenkomst, kon dit jaar niet fysiek doorgaan vanwege de coronacrisis. Zondag was er een digitale versie met als thema 'Vlaams geld in Vlaamse handen'.

De IJzerwake ontstond als radicale afscheuring van de IJzerbedevaart. Elk jaar brengt de organisatie op eind augustus enkele duizenden mensen bijeen in Steenstraete bij Ieper. Dit jaar kon dat dus niet door de coronacrisis. De 19de IJzerwake kon uitzonderlijk enkel via Facebook en YouTube gevolgd worden.

In een inleidend filmpje werd aangedrongen op financiële zelfstandigheid van Vlaanderen. "De Belgische strop trekt Vlaanderen in de armoede. Het is een keuze tussen samen met Wallonië verdrinken of beiden apart zwemmen. Eerst Vlaams geld in Vlaamse handen. En dan pas kunnen we de toekomst maken vanuit echte zelfstandigheid," klonk het onder meer.

'Bodemloze Waalse putten'

Voorzitter Wim De Wit stond in zijn toespraak eerst stil bij de aanpak van de coronacrisis. "Het totale verprutsen van de coronacrisis door dit Belgisch regime heeft duizenden onnodige doden gekost."

Ook werd er verwezen naar de slechts 38 zetels die de noodregering in het parlement telt. "Indien de Belgische crisisregering over leven en dood kan beschikken met slechts 38 zetels in het parlement, dan mogen de N-VA en het Vlaams Belang met samen 42 zetels toch wel een onafhankelijk Vlaanderen uitroepen."

Tevens kwam de huidige federale regeringsvorming meermaals aan bod. Ook de Europese Unie kreeg een veeg uit de pan.

Volgens De Wit zou een nieuwe regering sowieso als enige doel hebben om België te redden. "Een links België, met nog meer Vlaams geld in de bodemloze Waalse putten," zei De Wit. "De IJzerwake staat voor niets minder dan een onafhankelijke Vlaamse republiek, die enerzijds haar toekomst in een verenigd Europa van onafhankelijke volkeren, en dus zeker niet in de huidige EU, naar eigen inzichten gestalte geeft en anderzijds blijft aansturen op een hereniging met Noord-Nederland."

Bron: Knack

Och, elk jaar aanhoren we hetzelfde liedje... Geen erg: zolang het maar bij dat éne liedje blijft. ;-)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we online blijven?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- Ook doe je ons een groot plezier door naar onze webshop te gaan en er iets aan te kopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht