ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De Wever: “Voor mij is Vlaams Belang geen relevante partij om het verschil mee te kunnen maken”

Een beetje politiek nieuws uit België
door Tsenne Kikke - zondag 3 december 2023 18:03

Bart De Wever, die met N-VA in Wallonië wil opkomen tijdens de verkiezingen van 2024, was ongetwijfeld hét politieke nieuws van dit weekend. Door met zijn partij de Waalse grens over te steken, hoopt hij daar de boodschap van het confederalisme in het publieke debat te kunnen brengen. “Heel veel Franstaligen zijn dat hele linkse bestuur meer dan beu”, zei hij vanmiddag bij VTM Nieuws.

Het debat rond zelfbestuur is op dit moment totaal afwezig in Wallonië, beklemtoonde hij. Hij mikt op de centrumrechtse markt in Wallonië die mee zou willen gaan in zijn confederaal verhaal, voornamelijk de mensen die de PS – de Waalse socialistische partij – kotsbeu zijn. En dat zijn er heel wat, aldus De Wever. In zijn mailbox zitten honderden reacties van Walen die heel goed beseffen dat ze elk jaar geld van Vlaanderen krijgen, maar er toch niet op vooruit gaan. Door zelfbestuur in te voeren in Wallonië, zal het PS-systeem er volgens de voorzitter ineenzakken, want dat leeft alleen dankzij Vlaams geld.

(Tussen haakjes: wat betekent honderden reacties op een bevolking van 3,7 miljoen?)

De Wever uitte veel kritiek op het bestuur van de PS, maar toch gaat hij gesprekken met de socialisten niet uit de weg. “Als je tot confederalisme wil komen, en je wil geen revolutie of gekke dingen doen – dat zijn voor mij belangrijke voorwaarden – dan moet je een akkoord maken met de linkerzijde in Wallonië. Er is geen andere partner.”

Hij benadrukte dat het niet hun bedoeling is om er veel partijzetels te behalen. “We willen een boodschap verspreiden en eens kijken of we daar in Wallonië ook steun voor kunnen vinden. Uit de reacties die we krijgen, hebben we de indruk dat er toch heel veel Franstaligen ook dat hele linkse bestuur meer dan beu zijn.”

Of zijn partij dan openstaat voor een samenwerking met Vlaams Belang?...

“Vlaams Belang heeft altijd gezegd dat ze federaal niets willen doen”, zei de N-VA’er. Hij zei de boosheid van de Vlaams Belang-kiezers – over onder meer migratie en energie – te begrijpen, maar voegde er ook aan toe dat al deze onderwerpen federaal besproken worden. Deze mensen zouden stemmen “op een partij die federaal niet aan bod zal komen”, concludeerde hij.

Zelfs al zouden ze dat willen, maken ze volgens De Wever geen schijn van kans. “België is geen democratie. Geen enkele van die Franstalige partijen gaat dat willen. Die staan allemaal klaar om verder te doen met Vivaldi. Zelfs met een kleine minderheid kan Vlaams Belang dat verschil niet maken. Voor mij is dat geen relevante partij om het verschil mee te kunnen maken.”

De Wever: "Ook Wallonië moet bevrijd worden van de PS. De Oostbloklanden, bevrijd van de sovjets, zijn Wallonië los voorbij gestoken."

Allee, dat weten we dan ook weeral.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

En, dan hebben we nog een 400-tal sterk afgeprijsde boeken!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht