ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Nieuwe wapenspreuk van België: "Eendracht maakt macht - Verdeeldheid ontkracht!" ?-2

Al lachend zegt de zot de waarheid..., nietwaar? En, wat al er duizenden zijn?
door Tsenne Kikke - maandag 11 februari 2013 1:04

Een oude volkswijsheid luidt dat de zot al lachend de waarheid vertelt. Voor de zoveelste maal bewees men in het Oost-Vlaamse Aalst hoe de Oiljstenaars hun verstand op nul kunnen zetten. Voor hoelang, weet ik niet.

Zondagnamiddag waren er enkele tienduizenden bezoekers op de been, die de koude trotseerden, om naar de 85ste carnavalsstoet te kijken. Een zeventigtal carnavalsgroepen trokken door de straten. Er werden iets van een 480 politiemensen ingezet, maar alles verliep zonder noemenswaardige incidenten.

De 'carnavalisten' focusten dit jaar met hun praalwagens onder meer op de verkiezingsoverwinning van de N-VA, met de nieuwe burgemeester Christoph D'Haese. Eén van de carnavalsgroepen hekelde de partij als de 'SS-VA' en voerde Bart De Wever als Hitler op. Andere groepen spotten met het koningshuis, de toename van de GAS-boetes of het aantal wegenwerken in de stad.

Verder lazen we op het internet dat critici de carnaval in Aalst als een vulgaire verkleed- en zuippartij beschouwen, maar volgens Aalstenaars begrijpen buitenstaanders het evenement niet goed. In 2010 kreeg het Aalsterse carnaval zelfs een plaats op de Representatieve Lijst van 'Immaterieel Cultureel Erfgoed', omdat het volgens Unesco 'kan bijdragen tot het promoten van culturele diversiteit en interculturele dialoog op nationaal en internationaal niveau'.

Wat het bewustzijnsniveau van 'mensen' betreft, is er dus nog veel werk aan de winkel. Maar ik schreef reeds eerder: geef de mensheid in zijn geheel daarvoor nog een duizendtal jaren de tijd, minstens. Anderzijds zijn we reeds sterk gevorderd - want, we komen van heel ver. Ooit waren we holbewoners, en die holbewoners hadden ook 'stemrecht' en kozen ook hún leiders uit.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht