ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Kunnen dieren homoseksueel zijn?

Over het animale deel in onszelf trachten te ontstijgen.
door Tsenne Kikke - maandag 17 oktober 2022 18:16

Wetenschappers merkten op dat in het broedseizoen van pinguïns 25% van de koppels twee mannetjes zijn. Wat betekent dat? Vergissen ze zich? Zijn ze echt verliefd - en, zijn ze homoseksueel? Wetenschappers zijn er nog niet helemaal over uit. Prof. dr. Pieter Adriaens is wetenschapsfilosoof aan de KU Leuven en trachtte te vertellen waarom die vraag überhaupt belangrijk is.

Laten we beginnen met onszelf eraan te laten herinneren dat de mens op zichzelf ook een diersoort is. Zoals ik reeds in een vorige blog vermeldde, maakt de mens deel uit van de organische film die de Aarde bestrijkt. En, in de ogen van Moeder Natuur heeft hij - net als eender ander levend wezen - slechts één doel, zijnde: zorgen voor het nageslacht, opdat het Leven niet uitsterft. Om die reden draait alles in de wereld van Moeder Natuur omheen seks.

Mannetjes, die met mannetjes seksen, beantwoorden dus - 'logisch gesproken' - niet aan dat hoofddoel. Enerzijds is het prachtig om, filosoof zijnde, daarvan de mogelijke redenen te trachten te doorgronden, maar anderzijds veegt Moeder Natuur er haar broek aan, zolang de meerderheid maar aan haar doelstellingen blijft voldoen.

'Kunnen dieren homoseksueel zijn?' vond ik een prachtige titel om mensen te lokken, maar tevens een retorische vraagstelling. Begrijpelijk, indien je het in jouw achterhoofd aanvult met: 'Kunnen dieren, waaronder mensen, homoseksueel zijn?'...

Luister eventueel naar deze filosoof, die het allemaal denkt te weten, en hopelijk ben jij er achteraf iets wijzer van geworden...

Misschien hebben die dieren een aversie om vader te worden en een kroost op te bouwen, maar nog wel hun seksuele begeerten willen bevredigen. Sommige mensen noemen het: 'de liefde consumeren'.

Of, misschien voelen ze zich in de nabijheid van een vrouwtje onzeker, waarvan de redenen legio kunnen zijn, en zo meer, waaronder het gevoel te hebben dat ze in 'een verkeerd lichaam' geboren zijn, et cetera. In wezen is dit op zichzelf geen probleem; zolang men zich maar niet met dat lichaam identificeert.

Eigenlijk vind ik het thema op zichzelf té absurd om er nog dieper op in te gaan. Om het te simplificeren: de mens is wat hij is, en indien hij anders kon zijn, was hij anders.

De kunst bestaat er in de eerste plaats dus uit om op een liefdevolle manier met jezelf om te gaan, jezelf daarbij te aanvaarden, en om te trachten het animale deel in jezelf te ontstijgen, teneinde tot een volwaardigere mens te kunnen uitgroeien. De meeste godsdiensten streven dit laatste als doel na.

Toegegeven: pinguïns zijn daartoe niet in staat. Het zij zo..., en het waarom ervan hoef ik eigenlijk niet te weten. Jij wel?

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht