ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dr. Ben Carson: "Homoseksualiteit is een keuze…"

Ben Carson versprak zich, en bood zijn excuses aan: hij moest wel.
door Tsenne Kikke - dinsdag 10 maart 2015 0:45

Vrijheid van meningsuiting is vrijwel onbestaand; vooral, indien het over bepaalde onderwerpen aangaat. Eén daarvan is homoseksualiteit.

Zo konden we vandaag lezen dat Ben Carson, een ex-neurochirurg, die een gooi doet naar het Witte Huis, een zeer slechte beurt heeft gemaakt. Hij argumenteerde dat seksuele geaardheid een keuze is.  
 
De 63-jarige Carson hoopte de Republikeinse kandidaat te worden voor de presidentsverkiezingen van 2016. Maar zijn kansen kregen vorige week een serieuze knauw. "Zijn campagne is over," beweerden sommigen zelfs.

Weet, dat er in de Verenigde Staten meer dan 8 miljoen volwassenen rondlopen, die homo, biseksueel of lesbisch zijn. Hoogstwaarschijnlijk zijn ze met veel meer - en, vergelijkbaar met een land zo groot als België, waar iedereen met zo'n seksuele geaardheid zou rondlopen. Anders gezegd: indien je het presidentschap wil winnen, moet je die holebi's rekening houden.

In een interview op de CNN argumenteerde Ben Carson dus dat seksuele geaardheid een keuze is door te zeggen: "Veel mensen, die als hetero in de gevangenis belanden, zijn homoseksueel als ze eruit komen. Is er dan iets gebeurd terwijl ze vastzaten? Stel uzelf die vraag eens. Ontkent u dat?".

Die uitspraak viel niet alleen bij holebi's in slechte aarde -  want, buiten Ben Carson zijn er nog een 30-tal anderen, die graag Obama willen opvolgen en stemmetjes nodig zullen hebben.

Dan Savage, een in Amerika bekende homo, daagde in een open brief Ben Carson in een platvloers homotaaltje uit, met de volgende vettige woorden: "Indien homo zijn een keuze is, bewijs het dan. Kies zelf. Kies zelf om homo te zijn. Laat Amerika zien hoe dat gebeurt, Ben. Laat ons zien hoe een man zelf kan kiezen om homo te zijn. Geef mij een pijpbeurt. Zeg mij de plaats en het moment en ik breng mijn lul mee en een cameraploeg, en dan kan je mij afzuigen, en het argument winnen."

Wat een Dan Savage moeilijk begrijpen kan, is het verschil tussen een geaardheid, enerzijds, en eraan toegeven, anderzijds. Een geboren dief, brandstichter, pedofiel, misdadiger, leugenaar, of wat dan ook, kan een keuze maken om aan zijn (aangeboren?) geaardheid ja dan neen toe te geven.

Homorechten zijn een moeilijke kwestie voor de Amerikaanse Republikeinen. Ze zijn altijd tegen het homohuwelijk gekant geweest, maar die houding is steeds minder in overeenstemming met de publieke opinie in de VS. De Republikeinen proberen dan ook niet al teveel over homorechten te praten.

Carson, die vooral populair is bij de ultraconservatieve Tea Party, heeft zich inmiddels geëxcuseerd voor zijn uitlatingen. Hij moest wel, en verbeterde zijn originele uitspraak met: "Ik pretendeer niet te weten hoe elke persoon tot zijn seksuele geaardheid komt. Ik betreur dat mijn woorden pijnlijk zijn en tot verdeeldheid hebben geleid."

Eerder vergeleek hij homoseksualiteit al met bestialiteit, necrofilie, pedofilie, en zo meer. Allemaal dingen die je mag denken, maar nooit aan anderen mededelen. Ook daarvoor moest hij zich excuseren. Nu maakte hij de opmerking om in de toekomst niets meer over homorechten te willen zeggen. "Elke keer dat ik momentum krijg, stelt de liberale pers vragen over homorechten - daar ga ik niet meer intrappen."

Hopelijk heeft hij zijn lesje geleerd - en, ofwel zal hij er in de toekomst goed aan doen om zijn eigen meningen voor zichzelf te houden - of, om naar de mond van anderen te praten, opdat ze te horen krijgen wat ze zo gaarne willen horen. Je weet wel: om de holebi-stemmetjes naar zich toe te trekken.

Maar, indien hij standvastig is, zal hij dat natuurlijk nooit doen. Bovendien heeft hij het reeds allang verkwanseld. Mikken dus op de 310 andere miljoen...?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht