ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Het Russische parlement keurde wet goed die LGBTQ+-promotie verbiedt

LGBT-ers krijgen in Rusland met strengere wetten te maken…
door Tsenne Kikke - donderdag 24 november 2022 18:01

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens oordeelde reeds in 2017 dat de zogenaamde homopropagandawet van Rusland discriminerend is, homofobie bevordert, en in strijd was met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Nochtans heeft de Doema, het Russische parlement, gisteren een strengere wet goedgekeurd, bestaande uit amendementen en aanscherpingen van de wetgeving uit 2013 die LGBTQ+-propaganda bij minderjarigen verbood. Die wet stelt voor om alle Russen te verbieden homoseksuele relaties te promoten of te prijzen, of publiekelijk te suggereren dat LGBTQ+-ers een normaal leven leiden.

“Het promoten van niet-traditionele seksuele relaties is verboden (...) Een verbod op het promoten van pedofilie en het veranderen van geslacht is ook opgenomen,” zo stelde Doema-voorzitter Viatsjeslav Volodine in een communiqué.

Individuen die 'LGBT-propaganda' verspreiden, of proberen te verspreiden, krijgen een boete van maximaal 400.000 roebel (6.400 €). Rechtspersonen kunnen een boete krijgen van maximaal 5 miljoen roebel (80.000 €). En, buitenlanders kunnen volgens het wetsvoorstel voor maximaal 15 dagen worden gearresteerd om daarna het land te worden uitgezet.

Propaganda, gericht op minderjarigen, zal leiden tot hogere boetes - en, propaganda op internet en in de media zal ook leiden tot zwaardere boetes.

Het probleem is dat het woordje 'propaganda' diverse betekenissen zou kunnen inhouden, waaronder: hoe men er fysiek uitziet, hoe LGBT-ers zich op straat gedragen, en zo meer... Ik bedoel handjes vasthouden, is er geen aanrader, noch op een manier rondlopen dat niet echt mannelijk is, bijvoorbeeld. Toegegeven: lesbiennes zijn moeilijker te 'betrappen'...

Alvorens de wet van kracht wordt, moet het nog worden goedgekeurd door het hogerhuis van het Russische parlement, de Federatieraad, en ter ondertekening worden voorgelegd aan president Vladimir Poetin, twee stappen die gezien worden als futiele formaliteiten.

Het Kremlin werpt zich dus steeds meer op als verdediger van de traditionele waarden; dit, ten opzichte van het Westen dat voorgesteld wordt als decadent. Tegen de achtergrond van de oorlog in Oekraïne wordt de wet ook omschreven als een middel om Rusland te verdedigen tegen een aanval van westerse landen, en waarschijnlijk gericht tot Oekraïeners die met 'westerse waarden' Rusland binnentreden.

De wet zal “onze kinderen en de toekomst van dit land beschermen tegen de duisternis die door de Verenigde Staten en de Europese landen wordt verspreid,” aldus Volodine. “Wij hebben onze eigen tradities en waarden.”

De kans is dus groot dat veel LGBT-ers er hun biezen zullen pakken en westerse landen zullen gaan bevolken; een iets, dat de leden van de Doema heel goed beseften.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht