ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

VS-Senaat beschermt homohuwelijk tegen Hooggerechtshof

Miljoenen Amerikanen voelden zich er dolgelukkig mee.
door Tsenne Kikke - woensdag 30 november 2022 19:28

Liefde is liefde...

Mensen van hetzelfde geslacht hebben in de VS sinds 2015, na een uitspraak van het toenmalige Hooggerechtshof, landelijk het recht om te trouwen, maar er werd gevreesd dat het huidige Hooggerechtshof, gedomineerd door conservatieve rechters, de uitspraak die dat garandeert terug kan schroeven. Opperrechter Clarence Thomas noemde dat als mogelijkheid nadat het hof ook al het landelijk abortusrecht vernietigde.

Om die reden nam de Amerikaanse Senaat dinsdag, met 61 stemmen versus 36, een wet aan die in het hele land het homohuwelijk tegen uitspraken van het Hooggerechtshof moet beschermen. Het wetsvoorstel werd gesteund door alle leden van de Democratische partij en 12 Republikeinen.

"Liefde is liefde, en Amerikanen moeten kunnen trouwen met de persoon van wie ze houden.  Voor miljoenen Amerikanen zal deze wetgeving de rechten en bescherming waarborgen waar LGBTQI+ en interraciale paren en hun kinderen recht op hebben," zei Biden dinsdagavond in een verklaring na de goedkeuring door de Senaat.

Deze federale wet dwingt geen enkele Amerikaanse staat om koppels van hetzelfde geslacht te laten trouwen, maar verplicht de staten wel om alle huwelijken te erkennen die legaal in een andere staat gesloten zijn.

Het is nu aan het Huis van Afgevaardigden, dat in juli al een vergelijkbare tekst goedkeurde, om opnieuw te stemmen over de gewijzigde wet. Verwacht wordt dat dit slechts een formaliteit is. Vervolgens zal Joe Biden de tekst ondertekenen, misschien al volgende week.

De goedkeuring was voor sommige senatoren een emotioneel moment. De Democratische leider in de Senaat, Chuck Schumer, vocht tegen tranen terwijl hij uitlegde dat zijn dochter, die zwanger is en getrouwd met een vrouw, de voorbije maanden in angst had geleefd dat haar huwelijk ontbonden zou worden. "Ik wil dat ze hun kind opvoeden met alle liefde en zekerheid die elk kind verdient."

Eigenlijk is dat voor de LGBTQI+-gemeenschap zeer goed nieuws, omdat het ervoor kan zorgen dat AIDS minder wordt verspreid en sneller kan worden opgevolgd. Huwelijken aanmoedigen, kunnen er eenmaal voor zorgen dat men één partner trouw blijft en men minder snel een gedrogeerde sekswerker opzoekt.

De eerste HIV-gevallen werden in juni 1981 in de Verenigde Staten gemeld. Vandaag de dag leven er in de VS meer dan 1,2 miljoen mensen met HIV. Elk jaar worden er nog immer meer dan 35.000 nieuwe besmettingen vastgesteld, maar anderzijds: véél minder dan voorheen. Meer dan 700.000 mensen zijn sinds de uitbraak in de VS gestorven aan een HIV-gerelateerde ziekte, en elk jaar komen er iets van een 18.000 bij.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht