ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier godsdiensten: Kind sterft nadat religieuze groep voor haar bad…

… maar, natuurlijk niet hielp.
door Tsenne Kikke - woensdag 6 juli 2022 17:58

Als ik me niet vergis, leven we in 2022 en niet langer in de middeleeuwen, en toch zijn er nog mensen die in een godheid, heilige, engel, of wat dan ook geloven waartegen ze kunnen bidden in de hoop en verwachting dat hun gebeden zullen worden verhoord.

Nooit beweerd dat er geen 'hogere krachten' zijn, maar die zijn gegarandeerd niet voor de gewone mens toegankelijk; dit, met de nadruk op 'gegarandeerd'. Tenslotte is bidden een kunst die men niet in enkele jaren tijd onder de knie kan hebben. Sommige 'echte monniken' doen er hun leven lang over.

Doe aan Zelfkennis, enkel en alleen gebracht door DIMschool vzw, indien je daar méér wenst aan de weet te komen. Zo niet: blijf dan maar lekker voortgenieten van jouw slaap, en aanverwante droom- en verbeeldingswereld. :-)

In elk geval worden er in Australië twaalf leden van een religieuze groep aangeklaagd voor de moord op een meisje van 8. Ook de ouders van het kind werden daarbij in staat van beschuldiging gesteld.

Elizabeth Struhs stierf op 7 januari in haar huis in Rangeville, in het zuiden van Queensland. Naar verluidt zou ze ongeveer 6 dagen lang medische hulp nodig gehad hebben, maar niet gekregen. Haar ouders vertrouwden de conventionele geneeskunde niet en gebruikten naar verluidt het geloof om haar te genezen in de overtuiging dat het wormen waren en dat God 100 procent genezing had beloofd. Naar verluidt hield het echtpaar thuis een bizar gebedsritueel met medebidders, waarbij muziek werd gespeeld en hardop werd gebeden, in plaats van onmiddellijk een ambulance te bellen voor hun zieke dochter. Maf, hé! Het was pas op 8 januari, een dag na haar dood, dat de hulpdiensten verwittigd werden. Na onderzoek bleek dat het kind aan diabetes leed en dagenlang niet de insuline kreeg die ze nodig had.

Eerder al werden de ouders van het kind - een 47 jaar oude vrouw en een man van 50 - opgepakt en aangeklaagd voor foltering, moord en het weigeren van medische hulp. In totaal zijn er nu 14 verdachten in de zaak. De speurders vermoeden dat iedereen in die periode aanwezig was in de woning en niemand hulp zocht. “Nochtans was men op de hoogte dat het kind al ernstige gezondheidsproblemen had”, klonk het bij de politie. “De 14 verdachten - tussen 19 en 65 jaar oud - kozen er dus voor om dit kind het recht op medische hulp te ontzeggen.”

De ouders van het kind, Jason en Kerrie Struhs, maken deel uit van een kleine, maar erg samenhangende religieuze groep in het stadje Toowoomba. Die groep is niet gelinkt aan de een of andere bekende kerk.

Jayde Struhs, haar oudste zus schreef: "Elizabeth was een van de acht kinderen. We zijn geconfronteerd met de wrede realiteit dat de mensen die haar hadden moeten beschermen dat niet hebben gedaan, en we zullen misschien nooit de volledige omvang te weten komen van wat er heeft plaatsgevonden. Mijn vervreemde ouders maken deel uit van een door angst gedreven en controlerende sekte die religie tot in het extreme doorvoert."

Wil jij zo'n mafkezen van ouders?...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht