ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Geen alarmerend Corona-nieuws

Niet alleen het slechte weer van de voorbije weken speelt in de kaart van corona.
door Tsenne Kikke - woensdag 3 juli 2024 15:10

Het aantal coronabesmettingen is in België de voorbije weken blijven stijgen. 15 procent van de tests is nu positief, twee maanden geleden was dat 1 tot 2 procent. “We zijn aan het wachten op een daling”, zei viroloog Steven Van Gucht.

Een coronapiek(je) in de zomer, het is heel uitzonderlijk. En toch is het aantal besmettingen aan het stijgen. In de periode van 16 tot 22 juni werden 6.922 testen uitgevoerd. Daarvan was 15,3 procent positief. Volgens professor Van Gucht van Sciensano zullen het zomerweer en het einde van het schooljaar een milderend effect hebben op het aantal besmettingen. “Dat hebben we in het verleden toch al gemerkt.”

Zeker nu de scholen dicht zijn en veel mensen op vakantie vertrekken, verwacht ik dat de cijfers de komende weken weer gaan keren", zei hij. "Langs de andere kant mogen we wel verwachten dat het dan terug wat zal stijgen wanneer het leven terug op gang komt vanaf september."
 
FLiRT-varianten

Niet alleen het slechte weer van de voorbije weken speelt in de kaart van corona. Er circuleren varianten die makkelijker onze immuniteit aantasten, en die de naam FLiRT-varianten kregen. De letters FLiRT wijzen naar de mutaties die nu dominant zijn. “Concreet staan ze voor een mutatie van de stekels van het gekende corona-eiwit. Daardoor kan het virus nog beter aan onze immuniteit ontsnappen. Je wordt met andere woorden dus gemakkelijker besmet.”

Belangrijk: de impact van het zomergolfje op ziekenhuizen blijft wel beperkt. Maar de coronapiek komt precies aan het begin van het festival- en feestenseizoen. Moeten we extra voorzichtig zijn?...

Steven Van Gucht: “Neen, tenzij je echt een kwetsbare gezondheid hebt of heel gevoelig voor infecties bent. Het is altijd goed dat organisatoren denken aan een goeie ventilatie van de binnenruimtes. Eigenlijk gelden dezelfde aanbevelingen als drie maanden geleden. En wie ziek is, blijft thuis of draagt een mondmasker, en gaat best niet op bezoek in een woonzorgcentrum, bijvoorbeeld. Of je kan dan een masker dragen, zodat je het virus niet doorgeeft.”

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht