ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Tot frustratie van onderzoekers grepen antivaxers een Belgische studie aan…

… om te bewijzen dat Pfizer-vaccin turbo-kanker veroorzaakt.
door Tsenne Kikke - zondag 30 juli 2023 6:53

Het is lang niet de eerste keer dat er complotten de ronde doen over de vaccins. Zelfs drie jaar na het begin van de pandemie wordt er nog volop over getweet en blijven er nieuwe theorieën opduiken. Anders gezegd: die menstypen weten niet van ophouden...

Zo distantiërden Belgische onderzoekers zich van een foute interpretatie van hun studie over coronavaccins die de ronde doet op sociale media. Volgens antivaxers zou de studie ‘bewijzen’ dat het Pfizer-vaccin 'turbo-kanker' veroorzaakt. Maar het gaat om foutieve conclusies...

Begin mei werd het onderzoek – een samenwerking tussen de UAntwerpen en de KU Leuven – gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift 'Frontiers in oncology'. In die studie werd vermeld dat een muis overleden was enkele dagen na het krijgen van een tweede dosis van het Pfizer-BioNTech-vaccin. Het diertje bleek bij de dissectie lymfeklierkanker te hebben. Een oorzakelijk verband tussen de kanker en het vaccin werd niet aangetoond. Een week voor de toediening van het vaccin kampte het dier trouwens ook al met een gewichtsdaling wat erop zou kunnen wijzen dat het al ziek was. Bij de meer dan zeventig andere muizen, die het vaccin toegediend kregen, werd er geen kanker vastgesteld.

Toch wordt de studie nu door antivaxers verspreid op sociale media om aan te tonen dat het vaccin ‘turbo-kanker’ kan veroorzaken. Wetenschappelijk bewijs bestaat daar niet voor.

“We willen ons als onderzoeksgroep uitdrukkelijk distantiëren van deze term, die nergens in onze studie wordt aangehaald, noch erkennen we het gebruik ervan in een wetenschappelijke context”, aldus onderzoeker en eerste auteur van de studie Sander Eens (UAntwerpen). “We wensen ons tevens expliciet te distantiëren van de foutieve conclusie dat onze publicatie bewijs zou aanleveren voor een oorzakelijk verband tussen mRNA-vaccinatie en de ontwikkeling van kanker.” Volgens hem gaat het om een complete misinterpretatie van de bevindingen. Ook factcheckorganisaties, zoals 'Factcheck Vlaanderen', concludeerden dat er geen link kan worden gelegd tussen de gevonden kanker bij de muis en het vaccin.

"Ons onderzoek wilde een Chinese studie controleren. Die beweerde dat als je een bepaalde muizensoort twee keer een hoge dosis Pfizer toedient, dit tot ontsteking van de hartspier (myocarditis) kan leiden", vertelt Eens. "We injecteerden daarom 14 muizen twee keer op twee weken tijd met het vaccin. Een andere groep muizen kreeg placebo's."

Twee dagen na de tweede dosis vonden de wetenschappers een muis van de eerste groep dood in zijn kooi. "Het dier had lymfeklierkanker ontwikkeld. Opvallend vonden we, dus publiceerden we een verslag. Het was een aanzet voor verder onderzoek...", aldus Eens.

Van Amerika tot Oostenrijk

De Canadese dokter William Makis, die al vaker in opspraak kwam voor het verspreiden van nepnieuws over de coronavaccins, is een van de eersten die het verslag op het sociale medium 'X' deelt. "NEWS: New Study proves Pfizer mRNA induced turbo cancer", schrijft hij op 30 juni. Oftewel: "NIEUWS: Nieuwe studie bewijst dat het mRNA-vaccin van Pfizer turbokanker veroorzaakt."

Nota: Turbokanker is een term die al langer rondgaat binnen antivaccinatiegroepen. Het impliceert dat de coronavaccins snelgroeiende tumoren of kankers veroorzaken. Nogmaals: toch ontbreekt hiervoor tot op heden elk wetenschappelijk bewijs.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht