ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Coronanieuws: Bart De Wever bezorgd om zijn gezondheid

“Volgens de dokter heb ik de longen van een 70-jarige…”
door Tsenne Kikke - dinsdag 23 mei 2023 17:41

Het is lang geleden dat ik over Covid-19 melding maakte. Nochtans bezetten vandaag de dag 561 mensen Belgische ziekenhuisbedden. Vorige week waren dat er 656. 44 patiënten hebben momenteel intensieve zorg nodig. Anders gezegd doet het virus nog steeds zijn ronde en van zodra een BV ermee in aanraking komt, hebben mensen de neiging om naar bepaalde boodschappen te luisteren. Zo is de Antwerpse burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever nu aan de beurt...

“Het gaat momenteel niet zo goed met mij,” was zijn opvallende boodschap op Instagram. Hij liep tijdens de paasvakantie het coronavirus op en dat speelt hem naar eigen zeggen nog steeds parten.

“Sindsdien heb ik volgens mijn dokter de longen van een 70-jarige roker. En helaas voel ik me ook zo. Hopelijk levert de CT-scan iets op waarmee ze me verder kunnen helpen”, zei hij terwijl hij poseerde bij een CT-scanner.

Bart De Wever mocht vorige maand door de gevolgen van het coronavirus een streep trekken door zijn deelname aan de Antwerp 10 Miles. Daardoor moest hij zich beperken tot het geven van het startschot van het massa-evenement.

“Deze coronabesmetting is veel erger dan de eerste keer, eind december. Toen had ik net mijn booster gehad en was ik na een weekje uitzieken weer genezen,” vertelde hij ruim twee weken geleden. “Ik kan al vier weken niet sporten en voel me nog altijd fysiek en mentaal moe. Ik lees die gruwelverhalen in de kranten waar mensen spreken van maandenlange problemen, daar zit ik echt niet op te wachten.”

Dat was toen... Nu moet hij enkel en alleen op beterschap wachten.

Wat de verspreiding en evolutie van Covid-19 gevallen betreft...

Tussen 7 mei 2023 en 13 mei 2023 werden 1 267 nieuwe gevallen gediagnosticeerd. Daarvan waren er 736 (58%) gemeld in Vlaanderen, 399 (31%) in Wallonië, waarvan 9 gevallen in de Duitstalige Gemeenschap, en 107 (8%) in Brussel. De gegevens over woonplaats waren niet beschikbaar voor 25 gevallen (2%).

Tijdens de periode van 08/05/23 tot 14/05/23 (week 19), werden er 858 testen uitgevoerd door de apothekers. De positiviteitsratio voor diezelfde periode bedraagt 15,6%.

De variant BQ.1 (BA.5.3.1.1.1.1.1) is een sub-variant van BA.5 die het eerst in België werd gedetecteerd op 7 september 2022 en die het merendeel van de stalen in de basis-surveillance uitmaakte van november 2022 tot januari 2023. De variant BA.2.75 is een sub-variant van BA.2 die voor het eerst in België werd gedetecteerd op 22 juli 2022. De variant XBB is een recombinant van BA.2.75 en BA.2.10.1, en werd voor het eerst in België gedetecteerd op 21 september 2022. De varianten XBB.1.5 en XBB.1.9 zijn sub-varianten van XBB. Ze werden voor het eerst in België gedetecteerd op respectievelijk 13 december 2022 en 12 januari 2023. Sinds midden februari 2023 maakt de variant XBB, inclusief zijn sub-varianten, in België het merendeel van de stalen in de basis-surveillance uit.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht