ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Sammy Mahdi, voorzitter van de 'Christelijke' partij, haalde naar Bart De Wever uit…

Sammy Mahdi: "Laat mijn persoonlijk leven en zeker mijn familie gerust…"
door Tsenne Kikke - zaterdag 25 mei 2024 13:12

Pinksteren, het Christelijk feest waarbij gevierd wordt dat de Heilige Geest neerdaalde op de apostelen, bleek niet erg bekend bij cd&v-voorzitter Sammy Mahdi. Hij wuifde de vraag bovendien weg.

Hoe het begon...

Tijdens een gesprek in de Zevende Dag blijkt de leider van de christendemocraten niet in staat te zijn de betekenis van een christelijke feestdag te geven.

- Dat de cd&v weinig voeling meer heeft met de ‘c’ van ‘christelijk’ in de partijnaam is geen verrassing. Maar dat twee cd&v’ers de betekenis van Pinksteren niet kennen, is dat wel. Voorzitter Sammy Mahdi was afgelopen zondag te gast in de Zevende Dag samen met Gilles Bultinck (cd&v), tweede op de kieslijst voor het Vlaams Parlement in Antwerpen.

- Bultinck “viert vandaag niets” en kan Pinksteren nog net aan de Bijbel linken. Daarbij geeft hij aan dat het voor hem “stopt na Pasen”, als het om christelijke feestdagen gaat.

- Presentatoren Lieven Verstraete en Lisbeth Imbo kijken dan maar in de richting van Mahdi. Die komt ook niet verder dan “50 dagen na Pasen”. Imbo probeert nog: “Als ik zeg: ‘vurige tongen’, wat denkt u dan?...”

Volgens de Bijbel ontvangen de apostelen de inspiratie van de Heilige Geest op Pinksteren immers middels vurige tongen. “Dat ik niet de woordvoerder ben van de Kerk, maar van de cd&v”, zo pareert Mahdi de vraag.

- Het levert de voorzitter een stevige repliek van Imbo op: “Wij zijn ook niet de woordvoerders van de Kerk, maar we weten wél waar Pinksteren voor staat.”

Mahdi reageert gepikeerd: “Ik vind het vreemd om vragen te krijgen over de Bijbel en het christelijke geloof. (…) Ik denk niet dat u die vraag aan iemand anders zou gesteld hebben”.

Heeft de C nog wel belang?

- De betekenis van Pinksteren is dan ook niet van belang voor cd&v, vindt Mahdi: “Ik maak vaak de vergelijking met de Franse leuze ‘Egalité, liberté, fraternité‘. Wel, fraternité, broederschap, er voor elkaar zijn, solidariteit in tijden van polarisering, dat is de strijd die wij aangaan. Waar iedereen die een religieuze zingeving heeft, die moet kunnen uiten. Maar dat staat los van een partij die decennia geleden misschien een katholieke partij was.”

Bron: Business AM

In zijn gesprek met De Standaard merkte N-VA-voorzitter Bart De Wever op dat zijn collega van CD&V Sammy Mahdi niet weet wat Pinksteren is. "En dit is totáál geen verwijt, maar het is bijvoorbeeld ook de eerste CD&V-voorzitter zonder gezin, zonder vrouw en kinderen. Is dat erg? Staat de wereld stil? Nee. Maar zegt dat iets over hoe hard de zaken veranderd zijn?"

"Niet eens zo lang geleden was het ondenkbaar voor de christendemocratie dat de voorzitter niets met het christendom heeft, niets van familiewaarden uitstraalt, en zich gedraagt als een Conner-wannabe", aldus De Wever. "Dat Tiktok-filmpje à la Acid: er is een tijd geweest binnen CD&V dat je dan je valies kon maken.”

Mahdi is niet te spreken over de uithaal van De Wever. Dat laat hij weten op zijn sociale media. "Het klopt dat ik op mijn 35ste nog geen kinderen heb. Ik had het graag anders gezien. Mijn kinderdroom was om op mijn twintig papa te worden. Maar het leven draait soms anders uit. En soms vind je pas de juiste persoon in je leven op je 34ste. Dat de voorzitter van N-VA dat moet aanhalen in een interview zonder mijn persoonlijke levensparcours te kennen is van het laagste dat ik ooit al heb meegemaakt."

"Nog veel erger is dat hij aangeeft dat ik geen familiewaarden heb. Ik ga niet stilstaan bij de gezinssituatie van een ander, maar mijn ouders zijn mijn alles. Niets is heiliger dan mijn moeder en vader. Aan hun voeten ligt mijn paradijs. Mijn broer en zus zijn me mijn leven waard. Pak me op de inhoud, maar laat mijn persoonlijk leven en zeker mijn familie gerust. En dat ik ga ik geen twee keer zo vriendelijk vragen", schrijft Mahdi op Instagram.

"Iemands wannabe ben ik al zeker niet. Ik zal altijd zijn wie ik ben. En ik zal altijd de gewone gast met een eerlijke mening blijven. En ook zal zegt iedereen in de politiek 'opletten met De Wever te bekritiseren, want hij is machtig genoeg om je dood te meppen', voor Goliath zal ik niet buigen wanneer ik voor mensen opkom. Never. Ik wil gerust beschaafd aan tafel onderhandelen maar collega's intimideren in een sjiek restaurant doe je maar met een ander."

"En dat ik niet wist wat Pinksteren is, dat was misschien dwaas.  Het zijn lange dagen en nachten, ik ben al eens moe en een mens is soms al eens onwetend. Maar liever niet weten wat Pinksteren is dan zo giftig als een bullebak mensen hun gezinssituaties bekritiseren."

Hij sluit af met de mededeling er toch nog een mooi weekend van te maken. Onder meer door campagne te voeren onder de mensen. "En straks weer naar mijn ouders. Misschien moet iedereen dat vandaag ook nog eens doen. Die van mij hadden me een draai rond mijn oren verkocht indien ik een andere politieker zijn gezinssituatie en familiewaarden zou bekritiseren. En ik had ze gelijk gegeven ook."

Bron: De Standaard

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht