ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

CD&V verloor een belangrijk lidmaatschap

Antwerpse ereschepen Marc Van Peel keerde de partij de rug toe…
door Tsenne Kikke - maandag 3 april 2023 19:15

Eigenlijk stel ik weinig of geen belangstelling in het thema 'Belgische politiek'. Maar, op donderdag 16 juni 2022 stelde ik wél de vraag: "Hoe gaat een moslim een christelijke partij leiden?…" Niet dat ik iets tegen moslims heb, integendeel, maar je moet wel in staat zijn om zo'n partij op een christelijk ideologische manier te leiden waarbij mensen worden ver-1-igd.

Vandaag las ik, bijvoorbeeld, dat voormalig voorzitter en Antwerps ereschepen Marc Van Peel met de CD&V brak. Reden? “Ik vind me niet meer terug in mijn partij...”

Van Peel was tussen 1996 en 1999 nog nationaal voorzitter van CVP. In Antwerpen was hij 17 jaar schepen, waarbij hij in de laatste zes jaar bevoegd was voor de haven. De stikstofdiscussie en de opmerking dat Antwerpen te veel geld zou krijgen, deed hem beslissen om niet langer lid te zijn van CD&V. “CD&V is anti-stedelijk en anti-industrie, en daar kan ik mij niet in vinden”, zei Van Peel, en hij keerde de partij de rug toe.

“Ik schort mijn lidmaatschap op”, zei hij. “Dat betekent dat ik niet meer ga betalen voor een lidmaatschap. Ik ergerde mij aan het standpunt van voorzitter Sammy Mahdi in het stikstofdossier. Hij was daarbij tegen het bedrijf Ineos in de Antwerpse haven. Ik heb als havenschepen nog volop geholpen om dit bedrijf naar Antwerpen te krijgen.”

Het gaat volgens Van Peel dieper. “Ik kan me niet meer vinden in de ideologie van CD&V die nu duidelijk anti-stedelijke en anti-industrie is. CD&V is geen centrumpartij meer, maar een partij voor het landelijke Vlaanderen en de boeren. Ik ben geen boer en woon niet in een landelijke gemeente, dus vind ik mij niet meer terug in de partij.”

Even terugblikken

Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) ontkende dat Vooruit en N-VA al afspraken hebben gemaakt voor de regeringsvorming in 2024. Ze counterde daarmee de kritiek van CD&V-voorzitter Sammy Mahdi die op zaterdag 25 maart waarschuwde voor een samenwerking tussen die twee partijen. Ze was dan ook niet gediend met de kritiek van Mahdi. "CD&V heeft zelf de ziel van Vlaanderen verkocht in 2019 door zonder Vlaamse meerderheid in een federale regering te stappen, een federale regering met een rampzalig asielbeleid, bloedrode begrotingscijfers en nul socio-economische hervormingen," zei ze.

Demir verweet de CD&V-voorzitter ‘politieke spelletjes’ te spelen. "In de federale Vivaldi-regering slikt Mahdi alles van een door de PS-gedomineerde regering. Maar in de Vlaamse regering, waar de socialisten niet in zitten, verbreekt CD&V elk akkoord."

Dat CD&V zich nu opwerpt als de partij voor de vergeten Vlaming en het vergeten platteland, bestempelde Demir als ‘plat opportunisme’. Volgens haar zit Mahdi "meer in met de Boerenbond dan met landelijk Vlaanderen"...

Tussen haakjes: Als het vandaag verkiezingen zou zijn dan mag CD&V van geluk spreken indien het de symbolische grens van 10 procent bereikt. Dat bleek uit de Grote Peiling van ‘Het Laatste Nieuws’, 'VTM NIEUWS’, RTL en 'Le Soir’.

- Wordt misschien in  2024 vervolgd...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht