ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Belgisch cryptoplatform Bit4You houdt ermee op: zijn tienduizenden hun geld kwijt?

Gaat het geld van tienduizenden Belgen dus in rook op?…
door Tsenne Kikke - zaterdag 6 mei 2023 3:02

Bit4You, het eerste en enige Belgische platform voor cryptomunten met meer dan 40.000 klanten, deed de boeken toe. “De zoveelste waarschuwing dat er grote risico’s gemoeid zijn met cryptohandel”, zei beurswaakhond FSMA. Op 24 april werd bij dat bedrijf bij gerechtelijk bevel een voorlopige beheerder aangesteld, waarbij een vereffening niet werd uitgesloten. "Om de ordelijke afwikkeling van de verbintenissen te waarborgen," klonk het.

Op de website kunnen we nog het volgende lezen...: " bit4you opereert vanuit Brussel (België). De eerste activiteiten die op 29 augustus 2018 werden gelanceerd, vielen niet onder een vergunning van de regelgevers onder de huidige Belgische en Europese wetgeving. De effectieve leiding van bit4you wordt verzekerd door Benoît Seys (CEO) en Emmanuel Vlodaver (CFO). Het voorzitterschap van de Raad van Bestuur is toevertrouwd aan Bernard Lemercier."

Naar schatting staat er momenteel iets van een 6,5 miljoen euro geblokkeerd. Het platform verwees naar problemen bij één van zijn belangrijkste serviceproviders, namelijk: CoinLoan met zetel in Estland, dat niet langer over de vereiste registratie beschikte als bewaarder van virtuele valuta.

Eind vorige week bleek dus dat duizenden klanten hun tegoeden geblokkeerd zagen. Dat kwam omdat Bit4You ongeveer de helft van de tegoeden van zijn klanten bij die sectorgenoot in Estland plaatste. Maar dat Estse bedrijf is gekapseisd. Of ze hun geld ooit terugzien, is dus niet duidelijk. Maar, een aantal misnoegde klanten liet het daar niet bij en ondernam juridische stappen.

In het verleden zijn er al verschillende bekende crypto exchanges failliet gegaan. De meeste Bit4You-klanten waren zich er überhaupt niet van bewust dat het platform coins in Estland had liggen. Ondanks het feit dat crypto-bedrijven tegenwoordig van flink formaat zijn, worden tegoeden niet vergoed door depositogarantiestelsels. Vorig jaar claimden sommige ‘crypto-banken’ nochtans dat klanten wel recht hadden op deze dekking, zoals het failliet gegane Voyager. Dit bleek echter niet het geval te zijn: crypto-bedrijven zijn namelijk geen traditionele banken. Uitsluitend Signature Bank en Silicon Valley Bank (SVB) hadden hier recht op; dit, desondanks het feit dat zij wel blootstelling hadden aan crypto. Echter kwam dat doordat zij iets minder risico namen en dus als een reguliere bank werden aanschouwd.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht