ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Streamz lanceerde de nieuwe docureeks 'Is Crypto het Nieuwe Goud?'

Een docu-reeks: dit, ondanks de vele waarschuwingen.
door Tsenne Kikke - zondag 18 december 2022 22:58

'Is Crypto het Nieuwe Goud?' is een productie van 'Het Konijn' in samenwerking met Streamz. De docu-reeks werd geregisseerd door Cheeru Mampaey en het eerste deel ervan was vanaf vandaag te zien zijn op Streamz. Deze reeks geeft naar het schijnt een kritische blik op de cryptovaluta , en NFT's (non fungeable tokens - niet-vervangbare jetons).

De documentaire volgt 9 Vlamingen. Daarnaast komen er 4 experten aan het woord, die meer duiding geven rond de voor- en nadelen van de cryptomunt.

VEXX - NFT artiest & Youtuber

Vince Okerman, beter bekend als VEXX, werd razend populair door zijn unieke, kleurrijke stijl die ‘doodle art’ wordt genoemd. Zijn YouTube-kanaal, waarop hij blitse video’s van zijn kunst deelt, heeft maar liefst drie miljoen subscribers. Zijn NFT’s gaan voor hoge prijzen de deur uit en zijn werk verscheen reeds op Times Square.

Bruno Ver - Crypto ondernemer

Bruno is een ondernemer in hart en nieren. Hij investeert in tal van crypto gerelateerde start-ups. Intussen zit hij al ver over het punt waarop hij volledig van zijn crypto zou kunnen leven maar hij kiest er bewust voor om dat niet te doen. Hij is er steevast van overtuigd dat zijn digitale munten op de lange termijn nóg meer in waarde zullen stijgen.

David Devriesere - Oprichter Digital Currency Academy

David is oprichter van ‘Digital Currency Academy’: een bedrijf dat mensen leert hoe ze op een veilige manier kunnen investeren en handelen in crypto. Hij richtte bovendien ook het ‘Crypto Café’ op: een ontmoetingsplaats in Gent voor iedereen die interesse heeft in crypto. Zijn missie is om zoveel mogelijk mensen te informeren, aangezien hij zelf slachtoffer werd van verschillende scams & hacks en daardoor veel geld verloor.

Didi & Romaine Taihuttu - The Bitcoin Family

De Nederlandse familie Taihuttu is een gezin bestaande uit vijf personen. De familie heeft alles opgegeven om volledig in Bitcoin te gaan. Ze reizen de hele wereld rond en leiden een minimalistisch, stressloos leven. The Bitcoin Family is erg bekend in de cryptowereld. Voor de vader draait Bitcoin niet om geld maar is crypto de manier om de kloof tussen rijk en arm te dichten en een betere wereld te creëren.

Niko De Jonghe - CEO van ‘Blockchain Valley’

Niko is al ruim twaalf jaar bezig met cryptocurrency waarvan hij de laatste vijf jaar ‘unbanked’ is, wat wil zeggen dat hij zich volledig gedistantieerd heeft van de banken en volledig in crypto zit. Hij is bezig met het oprichten van ‘Blockchain Valley’: een complete samenleving en dorp dat zal werken op de blockchain. De huizen zullen met elkaar communiceren, wat zal zorgen voor een zo efficient mogelijk gebruik en verbruik.

Rhymezlikedimez - Kunstenaar & NFT artiest

Robin startte als illustrator en kunstenaar. Muziek was altijd zijn inspiratie en toen hij zijn illustraties ging animeren werd hij een bekende en veelgevraagde naam bij grote artiesten.

Griet Baelus - Slachtoffer van crypto scams

Griet is sinds 2017 actief in cryptocurrency. Ze werd verschillende keren opgelicht. De eerste scam was door het klikken op een Google advertentie waarin stond dat Elon Musk miljoenen geïnvesteerd zou hebben in Bitcoin. Ze werd nog een tweede keer opgelicht en door haar goedgelovigheid verloor ze meer dan 20 000 euro. Toch gelooft ze nog steeds in crypto. 'Mensen met slechte intenties hebben me gescamd, niet crypto.'

Quinten Francois - Crypto influencer

Quinten is al vijf jaar actief in cryptocurrency, waarvan zijn invloedrijke YouTube-kanaal ‘Young And Investing’ vier jaar lang zijn hoofdbezigheid vormde. Hier maakte hij zijn kijkers wegwijs in het universum van crypto. Hij wist maar liefst zo’n 150.000 subscribers voor zich te winnen en had daardoor het grootste crypto-channel van de Benelux. Maar hij stopte omwille van een burnout, de minder rooskleurige kant van crypto. Zijn populariteit verschoof ondertussen naar Twitter.

Tonya Mas - Digitale ondernemer & organisator van eerste Belgische NFT expo

Tonya kan je kennen van haar deelname aan Junior Eurosong in 2003. Ze is influencer op Instagram en heeft haar eigen kleding- en koffiemerk. Daarnaast werkt ze ook als digital marketeer voor tal van merken, artiesten en creatives. Als marketeer wil ze vooral NFT campagnes lanceren om zo fans te connecten met de artiest of het merk.

Faroek Özgünes - Onderzoeksjournalist

Als onderzoeksjournalist is Faroek bekend met alle vormen van misdaden, alsook met cryptocurrency. Hij geeft dan ook regelmatig lezingen over criminaliteit omtrent digitale valuta. Hoe actief zijn criminelen binnen de cryptomarkt? Hoe gaan ze te werk en brengen ze de toekomst van Bitcoin in gevaar?

Levi Haegebaert - Crypto expert

Levi is oprichter van ‘Start2Bitcoin’ waarmee hij zowel individuen als bedrijven helpt hun kennis over crypto en de Blockchain naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast werkt hij ook als digital marketeer voor verschillende cryptobedrijven. Zijn visie wordt regelmatig gevraagd door kranten en radiozenders. Levi reist de hele wereld rond om nieuwe evoluties te ontdekken binnen de sector.

Bram De Man - Hoofdinspecteur

Bram werkt als hoofdinspecteur bij de Federale Gerechtelijke Politie van Oost-Vlaanderen. Sinds 2012 is hij professioneel bezig met cryptocurrency. Sinds 2019 doet hij alleen nog maar onderzoeken die betrekking hebben tot cryptocurrency. Daarnaast is hij ook docent in deze materie binnen de Federale Politie. Als op het cryptocurrency aankomt heeft hij binnen België de grootste praktijkervaring. Hij was bovendien betrokken bij de eerste inbeslagname van NFT's in België en voerde zelfs een aantal internationale onderzoeken.

Zaïna De Beer - web3 & intellectueel eigendomsjurist

Als beeldend kunstenares weet Zaïna als geen ander hoe belangrijk het is om je werk te beschermen tegen plagiaat. Ze heeft haar eigen business ‘Alpha Legal Creatives’: een gespecialiseerd team van juristen dat zich richt op het beschermen van alle soorten creatieve werken.

Belangrijke Nota

De financiële beurswaakhond FSM kon de reeks op voorhand bekijken en tikte Streamz op de vingers, omdat deze nieuwe reeks over cryptomunten 'een gevaarlijke boodschap' geeft.

Volgens de FSMA geeft de reeks 'een vrij eenzijdig beeld van de cryptowereld', onder meer omdat pas in de derde aflevering over fraude met cryptomunten wordt gepraat. Een disclaimer om te waarschuwen volstaat niet. "De boodschap die blijft hangen, is dat het 'op het einde goed zal komen', en dat is een gevaarlijke boodschap, zeker op een ogenblik van grote turbulentie in de cryptowereld," vond de FSMA.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, via een aankoop, bijvoorbeeld, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht