ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dankzij de oorlog floreren de wapenindustrie en de Beurzen: na die oorlog, natuurlijk

Investeerders kijken nu al naar de toekomst uit…
door Tsenne Kikke - donderdag 19 januari 2023 20:06

- Een 25-tal Belgische M109 houwitsers werden in september van vorig jaar vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Oekraïense frontlinies gestuurd. In 2015 verkocht België ze voor 15.000 euro per stuk aan particuliere bedrijven, maar wilde ze in 2022 terugkopen om ze dan naar Oekraïne te sturen. Doch, de marktprijs was toen al opgelopen tot 150.000 euro, waardoor de hele zending 5 miljoen euro zou kosten. Die prijs was naar het schijnt 'heel redelijk', omdat de geweren werden bijgewerkt en uitgerust met een semi-automatisch laadsysteem.

De Belgische regering aarzelde, en weigerde uiteindelijk om die sterk verhoogde prijs te betalen, waardoor het Verenigd Koninkrijk ze in juni 2022 van een firma in Tisselt (Willebroek) aankocht om ze daarna naar de Oekraïense strijdkrachten te zenden.

- Ondertussen heeft Oekraïene nog veel meer tanks nodig, en eerder deze maand stemde Duitsland, net als Finland en Polen, ermee in pantsergevechtsvoertuigen (AFV's) te sturen. Anderzijds heeft de Duitse wapenproducent Rheinmetall er zondag op gewezen dat het slechts in 2024 opgeknapte Leopards kan leveren.

Het bedrijf heeft 88 Leopard 1's en 22 Leopard 2's in voorraad, maar ze moeten voor honderden miljoenen euro's worden gerepareerd. "De voertuigen moeten volledig worden ontmanteld en herbouwd," merkte CEO Armin Papperger van het bedrijf in een interview met het weekblad 'Bild am Sonntag' op.

- België wil op dit ogenblik extra antitank- en luchtafweergeschut leveren aan de Oekraïense strijdkrachten. Naar aanleiding van zijn bezoek aan Kiev pleitte ook Charles Michel vandaag nog voor een snelle levering van tanks aan het Oekraïense leger. "Ik geloof stellig dat er tanks geleverd moeten worden", zo tweette hij. "We horen jullie boodschap. Jullie hebben meer luchtdefensie- en artilleriesystemen nodig, meer munitie. Ik geloof stellig dat er tanks geleverd moeten worden. We willen jullie steunen  - want, we zijn ons ervan bewust dat de komende weken beslissend zouden kunnen zijn voor wat volgt."

Een beetje toekomstmuziek

Net als Duitsland indertijd zal Oekraïne als een phoenix uit de as moeten verrijzen. De financiële behoeften voor die wederopbouw zijn in september door de Wereldbank op 349 miljard dollar geraamd. Natuurlijk zal dat cijfer in de komende weken fors naar boven worden bijgesteld. Larry Fink, bijvoorbeeld, de topman van de grote Amerikaanse vermogensbeheerder 'BlackRock', beweerde vandaag dat na de oorlog met Rusland investeerders Oekraïne zullen overspoelen. Indien de oorlog relatief snel zou eindigen, zou er volgens hem voor de heropbouw en steun aan het land 750 miljard dollar (694 miljard euro) nodig zijn...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht