ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Alles wijst er op dat in de lente de gevechten in Oekraïne zullen escaleren

Van mij mag die oorlog stoppen, maar wie luistert?… :-)
door Tsenne Kikke - woensdag 25 januari 2023 22:04

Al maandenlang vraagt Oekraïne om gevechtstanks teneinde meer terrein te kunnen heroveren. Die vraag werd inmiddels grotendeels ingewilligd.

Wel liet het Witte Huis weten dat het maanden kan duren vooraleer de beloofde 31 Amerikaanse Abrams-tanks hun bestemming in Oekraïne zullen bereiken. "Het zal tijd kosten om ze te leveren en te integreren in het Oekraïense leger. De Oekraïense troepen moeten ook opgeleid worden om ze te gebruiken", zei Biden. "Ik ben dankbaar dat bondskanselier Scholz ook Leopard-tanks levert. Ik dank hem voor zijn inspanningen. Duitsland heeft echt zijn verantwoordelijkheid genomen."

Ook de Duitsers hielden rekening met al het werk dat bij tankleveringen komt kijken: "logistiek, munitie en onderhoud," somden ze op. Maar de Duitse bondskanselier Olaf Scholz benadrukte dat Berlijn er alles aan zal doen om te vermijden dat het tot een confrontatie komt tussen de Navo en Rusland. 'We moeten voorkomen dat de oorlog in een oorlog tussen Rusland en de Navo escaleert.'

De eerste 14 Leopard-tanks zullen waarschijnlijk in drie à vier maanden klaar zijn, beweerde de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius. Volgens hem zal er nu snel werk gemaakt worden van training en het opzetten van bevoorradingsroutes. Ook zei hij daarbij: "Wat duidelijk is, is dat we geen betrokken partij zullen worden. Dat zullen we garanderen."

Met de Duitse beslissing hebben nu eveneens partnerlanden, zoals Polen en Noorwegen, de toestemming van Duitsland verkregen om de gevechtstanks - die van Duitse makelij zijn - te leveren. "Oekraïne moet zich voorbereiden op intensievere aanvallen van de Russen als het weer beter wordt," klonk het.

Natuurlijk zullen er nog meer militaire vragen komen vanuit Kiev. Zo riep Zelenski vandaag de Navo-landen op om langeafstandsraketten en vliegtuigen aan Oekraïne te leveren...

Aan Russische zijde...

- Dmitri Peskov, de woordvoerder van het Kremlin reageerde op al dat nieuws. Hij ging vooral tekeer tegen de beslissing van de Amerikanen om M1 Abrams te leveren. "Amerikaanse tanks zullen branden in Oekraïne," meende hij. Bovendien is volgens hem de levering ervan 'geldverspilling'. "Veel experts begrijpen dat dat een absurde beslissing is. Het is technologisch een waanzinnig plan. De mate waarin dat het Oekraïense leger zou helpen, wordt zwaar overschat."

- In de dagelijkse Oekraïne-update van de Britse inlichtingendiensten stond te lezen dat Rusland zijn nieuw type tanks, de T-14 Armata, maar moeilijk inzetbaar krijgt. De high-tech-tanks kampen met kinderziektes. Troepen zouden zelfs weigerachtig zijn om de tanks in ontvangst te nemen omdat de T-14 Aramata's in slechte staat zijn.

Welke problemen zich precies voordoen, kunnen de Britten niet met zekerheid zeggen. Ze vermoeden dat het vooral gaat over motorproblemen en een slechte warmtecamera. Op basis van verklaringen van defensieminister Sergej Sjojgoe twijfelen de inlichtingendiensten of de ontwikkeling van de tanks al ver genoeg staat. Tanks die in 2022 van de band rolden, waren volgens Sjojgoe in 2021 'experimenteel-industrieel'. De Britten schatten de kans laag in dat de nieuwe Russische T-14's oog in oog zouden komen te staan met de - naar verluidt - beloofde Leopards, Abrams of Challengers in Oekraïne.

- Het fregat Admiraal Gorschkov heeft een succesvolle test uitgevoerd met hypersonische Zircon-raketten op de Atlantische Oceaan. Dat meldde het Russisch ministerie van Defensie. Zircon-raketten zouden een bereik hebben van ongeveer 900 kilometer. Het zou gaan om een test in een computersimulatie. Het statement van de Russen meldde echter niet dat er effectief een echte raket werd afgevuurd.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht