ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Heb jij Bitcoins?…

Het cryptogeld kreeg een zware deuk te verduren…
door Tsenne Kikke - dinsdag 15 november 2022 18:04

Velen zagen in Bitcoin het mogelijk toekomstige digitale goud. Maar Bitcoin miners staan momenteel zwaar onder druk vanwege het cryptobeurs FTX-drama. Is er dus een nieuwe capitulatie-golf op komst?...

Uit gerechtelijke documenten, die gisteren werden ingediend, bleek dat er tot één miljoen klanten getroffen werden door het faillissement van cryptobeurs FTX en andere bedrijven van Sam Bankman-Fried. Die oprichter van FTX is ook nog steeds op zoek naar 8 miljard dollar om klanten te kunnen terugbetalen, schreef beurskrant ‘The Wall Street Journal’.

De kans is op dit moment nihil dat gebruikers de tegoeden, die zich momenteel nog op het platform bevinden, ooit nog terugkrijgen. Op 11 november had FTX namelijk voor alle 130 verwante bedrijven het faillissement aangevraagd, en is Sam Bankman-Fried afgetreden als CEO.

Niemand weet op dit moment exact hoe groot de schade is bij FTX en welke andere crypto-bedrijven zij mogelijk met zich meesleurden. Wel zeker is dat de reputatie van de industrie door het omvallen van het grote FTX een flinke deuk oploopt.

Mining-industrie onder druk

Bitcoin (BTC) miners zijn entiteiten binnen het ecosysteem die bijdragen aan de beveiliging van het netwerk. Als beloning voor dat werk krijgen ze Bitcoin. De mate waarin mining een winstgevende operatie is, hangt dus bijna volledig af van de Bitcoin koers.

Het interessante aan de Bitcoin blockchain is dat we precies kunnen zien hoe miners op deze situatie reageren. Enkele analisten zijn erin geslaagd om de wallets van de grote miners in kaart te brengen, zodat we hun verkoopgedrag kunnen monitoren. De afgelopen zeven dagen zijn de balansen van de miners met 9.402 Bitcoin gedaald naar het laagste punt in 10 maanden tijd.

In totaal hebben miners nog altijd 1,826 miljoen Bitcoin (ter waarde van ongeveer 30 miljard euro) in bezit. Daarmee hebben ze dus nog grote hoeveelheden Bitcoin in hun reserves zitten. Dat kan een probleem worden als de koers te lang op dit niveau blijft. De hashrate, de hoeveelheid computerkracht in het netwerk, bungelt namelijk nog altijd rond een all-time high.

Wat is de hashrate?

De hashrate is de totale hoeveelheid computerkracht in het netwerk. Hoe hoger de totale computerkracht, hoe lastiger het is voor miners om nieuwe blokken te vinden. Een hoge hashrate betekent simpelweg dat er relatief veel miners bezig zijn om blokken te produceren voor de Bitcoin blockchain. Hoe hoger de concurrentie, hoe lastiger het is voor miners om winstgevend te zijn.

Als de Bitcoin koers dan ook nog zware klappen krijgt, zoals nu het geval is als gevolg van de problemen rondom FTX, dan zet dat de industrie onder druk. De grote jongens kunnen dat voorlopig nog wel even aan, maar we zien momenteel veel kleine miners capituleren. Dit betekent dat zij gedwongen moeten verkopen om het hoofd boven water te houden. Wat dat betreft is het te hopen dat de koers snel weer aantrekt.

Elektriciteitskosten groter dan de omzet

Een ander probleem voor Bitcoin miners is dat de elektriciteitskosten op dit moment hoger zijn dan hun inkomen. “De elektriciteitskosten voor het minen van Bitcoin zijn voor de tweede keer in vijf jaar tijd groter dan het gemiddelde inkomen. Dit betekent dat de elektriciteitsrekening voor de gemiddelde miner hoger is dan zijn inkomen. Veel miners zetten om die reden machines uit”, aldus Charles Edwards van Capriole Fund.

Als we de analyse van Blockware Solutions mogen geloven, dan is deze capitulatie-golf onder de miners nog niet voorbij. “Veel miners hebben energie-overeenkomsten die ze verplichten om een bepaalde hoeveelheid stroom af te nemen. Doen ze dat niet, dan moeten ze een soort boete betalen. Veel miners zetten om die reden waarschijnlijk door, ondanks dat ze momenteel verliesgevend zijn”, aldus Blockware Solutions in hun laatste nieuwsbrief.

Dit blijven deze miners waarschijnlijk doen, totdat ze gedwongen zijn om hun operaties volledig te staken. Wat dat betreft hebben zij op korte termijn een koersstijging nodig, want anders kan dit pijnlijke gevolgen hebben voor een deel van de industrie. Veel van de energiecontracten zijn tijdens de bull markt afgesloten en nu blijkt dat veel partijen op dat moment iets te optimistisch waren over de nabije toekomst.

Bron: Btcdirect

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht