ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Veertien zogenaamde officieren stonden vandaag voor oplichting in Gent terecht

Nigeriaanse bende plunderde via Facebook spaarrekening van oudere Vlaamse vrouwen.
door Tsenne Kikke - donderdag 23 februari 2023 13:12

Elk jaar lezen we schrijnende verhalen over oude madammekes die, och arme, door hun droomprinsen werden opgelicht...

“Ik ben Diederick Velner, ik ben een Amerikaanse legerofficier, ik ben goodlooking en ik zoek een partner/vriendschap.” Je kan het bijna niet geloven, maar met die praatjes en enkele fictieve fotootjes, slaagde een bende in vriendschapsfraude erin om oude vrouwtjes op te lichten. Aanvankelijk waren het amoureuze praatjes, maar dan kwam officier Velner plots vast te zitten op een luchthaven in Jemen en kon hij niet aan zijn geld. Of de Belgische facebookvriendin soms niet even een beetje geld kon overmaken? No problemo. Ze was dan al tot over haar oren verliefd op die knappe officier, en ook verliefdheid heeft een prijs.

Van het één kwam het ander en verschillende Belgische slachtoffers speelden zo honderdduizenden euro’s kwijt. Meestal centjes, die oorspronkelijk toch niet de hunne waren - erfenisgeld, bijvoorbeeld. In die gevallen verloren zijzelf dus eigenlijk niets, tenzij ze daarenboven nog eens een lening aangingen. En ja: allemaal de schuld van die Diederick Velner...

In elk geval: die mijnheer bestaat helemaal niet. In werkelijkheid zijn het veertien mannen, vooral Nigerianen, die gepensioneerde vrouwen oplichten. Alleen al in België zouden zo voor 2,1 miljoen euro hebben gecasht. Maar ook in China, Duitsland, Filipijnen, Frankrijk, Letland, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Peru, Schotland, Zweden, Engeland, Canada, VSA, Italië en Zwitserland zouden ze vrouwen hebben opgelicht. Vele politieonderzoeken in die landen lopen nog.

De veertien ‘officieren’ staan nu terecht voor oplichting, bendevorming en witwas van misdaadgeld. Ze riskeren een jarenlange gevangenisstraf.

“De bende speelde in op gevoelens en maakten eenzame vrouwen, waaronder mijn cliënte, verliefd met een fictieve foto en mooie praatjes”, zei advocaat van een van de slachtoffers, Kristiaan Vandenbussche. “Mijn cliënte is in totaal 380.000 euro kwijt aan die oplichters. U moet zich inbeelden, mijn cliënte haar man was enkele jaren geleden overleden. Ze had geen grote vriendenkring en toen kwam corona. De enige manier om nog contact te maken met de buitenwereld was via facebook. Ze is zo de erfenis van haar ouders helemaal kwijt en is uiteindelijk zelfs een lening aangegaan die ze nu nog vier jaar moet terugbetalen. Elke afbetaling is ongeveer een derde van haar maandpensioen. Haar leven is verwoest, ze zit totaal aan de grond.”

Tussen haakjes: ikzelf heb zo'n geval van dichtbij kunnen volgen. Die vrouw in kwestie bleef zich op een verbeten manier aan haar ingebeelde overtuigingen vasthouden. Het advies van vrienden, kennissen en die van haar eigen kinderen wenste ze niet te aanvaarden, ... om dan uiteindelijk in een slachtofferrol te vervallen.

Sommige mensen hebben nu eenmaal in hun leven geen wijze raad nodig: enkel ervaringen.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht