ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Het Zout van de Aarde

Een documentaire, die de ware geaardheid van de mens weergeeft…
door Tsenne Kikke - woensdag 3 augustus 2022 3:15

Fotograaf Sebastião Salgado heeft de afgelopen 40 jaar de vijf continenten bereisd, in de voetsporen van een voortdurend veranderende mensheid. Hij is getuige geweest van enkele van de meest opmerkelijke gebeurtenissen in onze recente geschiedenis, waaronder de hongersnood in Ethiopië, het einde van de eerste Golfoorlog in Irak en de genocide in Rwanda.

De titel van de documentaire is een Bijbelse verwijzing naar Mattheüs Hfst. 5, vers 13: "Gij zijt het zout der aarde. Maar als het zout zijn kracht verliest, waarmee zal men dan zouten? Het deugt nergens meer voor dan om weggeworpen en door de mensen te worden vertrapt."

Enkel en alleen mensen, die 'Het Zout der Aarde Zijn'; dit, in de betekenis van de toestand van 'Zijn', kunnen deze woorden begrijpen en het zijn zij die moeten oppassen om niet door mensen te worden vertrapt. Besef daarbij dat ook zij - net als wij - in deze knotsgekke wereld leven, maar niet van deze wereld 'Zijn'.

Voor de rest is het een prachtige documentaire, maar sommige delen kunnen wel angstaanjagend overkomen. Van dichtbij zie je het menselijk lijden in haar meest rauwe en confronterende vorm. Enerzijds wil je wegkijken, weg van alle wreedheden. Tegelijkertijd is het visueel zó krachtig en indrukwekkend dat je ook het menselijke doorzettingsvermogen en de instinctieve wil om te blijven leven aanvoelt. 'Het Zout van de Aarde' sleurt je mee in een wereld die anders moeilijk te bevatten is, en zet je aan tot denken over hoe we onze wereld hebben ingericht en wat onze eigen rol daarin is.

Deze documentaire laat eveneens op aangrijpende en indringende wijze zien hoe wijdverspreid en donker het kwaad in de wereld is, maar het evengoed een liefdesbrief aan onze planeet is - of alleszins zouu kunnen zijn, indien...

Kijk er op een neutrale manier naar, en vergroei jezelf dus niet met de beelden. Anderzijds hebben mensen die aan Zelfkennis doen, en on-der-weg zijn, die beelden niet meer nodig teneinde de ogen te openen en op een zelfstandige manier te denken. In elk geval hebben mensen, die deze planeet bevolken - net als hun voorouders tot aan de 'Aarde Adam' - geen boeien, noch een blok aan hun been nodig, om de rol van 'gewillige slaaf' op zich te nemen.

Bekijk een uittreksel uit 'Het Zout van de Aarde', en besef daarbij dat zij, die met zo'n zak van 1 kg naar huis wandelden - hoe mooi het ook klonk - misschien nooit zijn thuisgeraakt... Enig idee waarom?

De gehele documentaire zien?...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht